Monday, December 01, 2008

Toch Paul de Leeuw gekeken

Zondagavond, na bezoek Rijksmuseum met Viola, delen van de marathonuitzending van Paul de Leeuw gekeken (opgenomen op m'n DVD recorder). Zaten leuke fragmenten bij, maar viel me wel op dat Paul de Leeuw echt alleen in de belangstelling wil staan. Als een gast te lang aandacht heeft, gaat ie gek doen of erbij staan, of de voorstelling van de ander verstoren. Viel me vooral op bij het deel met Brigitte Kaandorp, z'n medefinalist bij Cameretten 25 jaar geleden. Heel erg competitief om aandacht. Narcist Paul. Maar ook mooie fragmenten.

Hier een nieuwsstukje erover:

Paul de Leeuw kon aan het einde van zijn twaalf uur durende marathonuitzending maar moelijk de tranen in bedwang houden. Miljoenen mensen hebben  vannacht massaal afgestemd op de speciale jubileumuitzending van Mooi! Weer de Leeuw, wie vannacht wakker is gebleven kon zien dat de Leeuw het met het uur moeilijker kreeg.

Veel Bn'ers en vrienden kwamen Paul verrassen met een bezoekje, zo ook kindervriend Sinterklaas die Paul zondagochtend in het laatste gedeelte van het programma kwam verblijden met een ontbijtje.

Speciaal voor zijn vriend Stefan zong de Leeuw ' Vleugels van mijn vlucht' , zichtbaar geemotioneerd sloeg de vermoeide Paul zich er doorheen. Het laatste nummer van de show droeg hij op aan 'zijn mensen' die al 25 jaar tot zijn team behoren. 'Een teken van leven' zorgde ervoor dat de tranen bij Paul, maar ook bij zijn medewerkers biggelde over de wangen....


Zie hier het videofragment 'Een teken van Leven'