Tuesday, December 30, 2008

mooi boomrestaurant als ludieke promotiestunt GG Nieuw-Zeeland

Boomrestaurant in Nieuw-Zeeland, tot stand gekomen met bedrijven uit hun gouden gids, als promotiestunt.

Eten in 'boomblob' Nieuw-Zeeland


Dineren in een boom, het kan binnenkort in Nieuw-Zeeland, waar men bezig is met de constructie van een klein restaurant in elegante boomhut. Naar verwachting wordt de luxe lounge-blob in december geopend.

De hut – naar ontwerp van
Pacific Environments Architects - is een ludieke promotiestunt van Yellow, de lokale tegenhanger van Gouden Gids. Yellow wil met het gebouw benadrukken dat met behulp van de gids men elk project kan laten slagen, hoe curieus en ingewikkeld ook.

De hut, die gebouwd wordt in een volgens de makers 'betoverend' bos nabij de stad Auckland, is een om de boomstam gevouwen ovalen cocon, toegankelijk via een 60 meter lange houten vlonder die langs de boomtopen meandert. Het restaurant heeft ruimte voor achttien gasten, verdeeld over de split-level oppervlakte. De keuken, de faciliteiten voor de catering en de toiletten bevinden zich op de begane grond.

De houten constructie 'zit' op ongeveer 12 meter hoogte. Houten spanten vormen de hoofdconstructie van de houten 'blob.' Vanwege het vele hout is er een team van consultanten geformeerd, met onder andere deskundigen op het gebied van brandveiligheid.