Friday, February 04, 2011

Marcel's Boekhoorn ex Marlies van Heeswijk had €10 miljoen in de kluis

Marlies van Heeswijk, de ex van Marcel Boekhoorn, is slachtoffer geworden van diefstal van de kluis in de laatste week van januari. Deze kluis bevatte onder meer een grote collectie horloges van het exclusieve merk Tourbillon. Volgens betrouwbare bronnen heeft de inhoud van de kluis van Marlies een waarde van maar liefst 10 miljoen euro.


    Afgelopen dinsdag loofden Marlies en haar nieuwe partner Erik van Heeswijk een beloning uit van €250.000 voor de tip die leidt tot het terugvinden van de (inhoud van) kluis. Erik van Heeswijk is één van de mensen achter de beroemde tenor Jorge Castro.

    Volgens bronnen rond het onderzoek zaten in de kluis onder andere een grote collectie horloges van verschillende soorten Tourbillons, uitgevoerd in roségoud en platina (met waarden van € 80.000 tot €110.000) en onder andere de merken Franck Muller, met briljanten en gouden armbanden (van € 50.000 tot € 100.000), en Audemars Piguet (van € 70.000 tot € 110.000). Een groot deel van de collectie van de ex-echtgenote van de miljardair is aangeschaft bij Pijnenburg Juweliers in Eindhoven. Daarnaast zat in de kluis een privéverzameling unieke colliers, sieraden en juwelen.

    Bijzonder pijnlijk is dat in de brandkast ook persoonlijke eigendommen lagen van de onlangs overleden moeder van Marlies van Heeswijk. Voorwerpen met een grote emotionele waarde.

    Behalve de politie werkt ook een particulier recherchebureau aan de geruchtmakende kluisroof. Ondanks het grote opsporingsbelang wilde het recherchebureau, dat afgelopen dinsdag de opsporingsadvertentie met daarin het tipgeld plaatste, geen beeldmateriaal vrijgeven van de gestolen goederen.

    In Oosterbeek gaat het verhaal dat criminelen geld hebben geboden voor informatie in welke woningen het meeste te halen valt.