Wednesday, November 03, 2010

Urby Emanuelson kiest toch voor vertrek bij Ajax


AUXERRE - Urby Emanuelson (24) is definitief bezig aan zijn laatste maanden bij Ajax. Bronnen binnen de Amsterdamse club weten dit te melden. Het linksbenige product van de eigen jeugdopleiding zou begin deze week aan algemeen directeur Rik van den Boog hebben laten weten definitief niet op de nieuwe driejarige aanbieding in te gaan.
Urby Emanuelson in gesprek met trainer Martin Jol.

Het tijdstip waarop dit uitlekt - vlak voor het Champions League-duel met AJ Auxerre - is bijzonder, omdat Emanuelson uitgerekend in de Bourgogne zijn officiƫle debuut maakte in het vlaggenschip van Ajax. De Amsterdammer kwam op 24 februari 2005 in het veld voor Wesley Sneijder.

De keuze van Emanuelson is volgens de bronnen een mengeling van teleurstelling en het feit dat hij na zeven seizoenen in het eerste van Ajax zijn horizon wil verbreden. Ajax legde hem in eerste instantie een verslechterd contract voor, maar deed hem later alsnog een vergelijkbaar voorstel als zijn huidige verbintenis. De speler, die vanwege de voorbereiding op het treffen met Auxerre niet voor commentaar bereikbaar was, is in de zomer transfervrij.