Wednesday, November 03, 2010

Mana Pools National Park: douchende man opgegeten voor ogen vrouw

Douchende man opgegeten
HARARE - Een 59-jarige toerist is in Zimbabwe voor de ogen van zijn vrouw verslonden door een groep leeuwen toen hij onder de douche stond.

De man werd aangevallen toen hij buiten stond te douchen nabij een visserskamp in de buurt van het Mana Pools National Park, aan de Zambezi rivier. Dat melden plaatselijke autoriteiten.

Volgens Afrikaanse media gaat het om Pete Evershed. Hij zou zijn aangevallen door vier of vijf leeuwen. Zijn vrouw, die ooggetuige was van het drama, kon niet doen om haar echtgenoot te redden en moest hulpeloos toezien hoe haar man werd verslonden.

Het gebied waar het drama plaatsvond, is erg populair bij jagers en vissers. Zij verblijven meestal in eenvoudige basiskampen die niet veel bescherming bieden tegen aanvallen van wilde dieren.

De aanval is de meeste recente in een reeks van aanvallen door leeuwen in de regio. Eerder dit jaar werden bij verschillende aanvallen op twee maanden tijd zeker acht dorpelingen gedood.

Volgens specialisten zijn de inwoners mede verantwoordelijk voor de aanvallen doordat ze het territorium van de leeuwen bedreigen en de dieren beroven van hun voedsel, waardoor die agressief worden en andere manieren zoeken om zich te voeden.