Friday, February 20, 2009

Telegraaf doet vijandig bod op kranten Volkskrant en NRC

Vijandig bod TMG en Weekbladpers op PCM

20 feb 2008



AMSTERDAM -Telegraaf Media Groep zou volgens Het Financieele Dagblad (FD) samen met de Weekbladpers een bod willen uitbrengen van maximaal 120 miljoen op krantenuitgever PCM nv.

De krant baseert zich op informatie van ingewijden.

In het geval zo'n bod wordt gedaan is er sprake van een vijandig bod tegen de achtergrond dat PCM momenteel al enige dagen in gesprek is met de Belgische krantenuitgever De Persgroep.


Eerder had TMG al belangstelling getoond voor een of meerder krantentitels van PCM, maar deze wees die interesse van de hand.

Schuldpositie

PCM is op zoek naar partner om zijn schuldpositie te verkleinen. Daarbij zou het gaan om circa EUR120 miljoen.

Het bod van beide partijen zou voortkomen uit een initiatief van De Volkskrant, dat, samen met NRC, niets ziet in De Persgroep.

De Volkskrant is samen met NRC een van de verschillende kranten die PCM uitgeeft.

Geld

De Weekbladpers zou volgens FD graag de hand leggen op De Volkskrant, maar heeft TMG nodig voor het geld. De uitgever is bekend van Vrij Nederland.

Volgens het FD staat de Rabobank TMG en De Weekbladpers bij in zijn poging PCM te kopen. De Rabobank zou ook een van de grootste schuldeisers zijn van PCM.

SDM

PCM-eigenaar SDM is donderdag op de hoogte gebracht door het bestuur van PCM van een bod door een nieuwe partij, aldus het FD, maar SDM wil dat er verder gepraat wordt met de Belgen. Ook zou SDM twijfelen aan de ernst van het vijandige bod.

Volgens de krant zijn er nog twee financiele partijen, waaronder HAL Holding, die interesse hebben in delen van PCM.