Friday, August 31, 2012

Revies Griffin Helo TC rc helikopter vs Parrot AC Drone

De Griffin Helo TC, een speelgoed helikopter voor rond de 40 euro die je met je iOS apparaat bestuurt, heeft wat nadelen ten opzichte van de Parrot AC Drone maar is wel een stuk goedkoper.  Hier een korte review van de Griffin Helo TC. Kopen of doorsparen voor de Parrot?

Parrot's AR Drone , de quadricopter die je met een app op je iPhone of iPad via wifi bestuurt en waarmee je via augmented reality luchtgevechten kan spelen met andere AR Drone eigenaren, was groot nieuws toen hij in 2011 op de markt kwam. Het was de droom van menig jongetje die alleen werkelijkheid werd als pa bereid was 299 euro neer te tellen. Te duur voor velen.

Griffin heeft echter de Helo TC helikopter aangekondigd die rond de 40 euro gaat kosten. Voor die prijs biedt de Helo TC geen camera's en dus ook geen augmented reality-games. Ander minpunt is dat hij niet werkt via wifi maar via infrarood en daarmee een kleiner bereik heeft.

Helaas moet je een infraroodzender aansluiten op je iOS apparaat die met 4 AAA batterijen zo groot is dat Griffin het zelf een 'slee' noemt. Je bestuurt de Helo TC via een app en je kan kiezen tussen 'Touch-to-fly' of Tilt-to-fly' modus om de heli te besturen. Je kunt drie vluchtplannen opnemen waarmee je de Helo TC automatisch kan laten vliegen.

Vliegtijd is slechts 8 minuten en dat is de helft van een Parrot AR Drone. Voor de Parrot kan je extra batterijen kopen. Het is echter onduidelijk of de batterij in de Helo TC verwisselbaar is. Mocht dat niet het geval zijn dan moet je erg veel geduld hebben want na 8 minuten vliegen moet je de Helo TC via usb weer opladen en dat zal aanzienlijk langer duren dan 8 minuten. Misschien moet je er dan maar meteen drie of vier van kopen. Of de standaardhelikopter die niet via een app werken maar gewoon met een losse afstandbediening.