Thursday, August 02, 2012

Badr Hari bekent mishandeling Koen Everink

Badr Hari heeft bekend dat hij Koen Everink heeft mishandeling in de Amsterdam ArenA. Tijdens politieverhoren vertelde kickbokser Badr Hari aan rechercheurs wel degelijk betrokken te zijn bij de zware mishandeling van zakenman Koen Everink in de Amsterdam ArenA. 
Volgens Badr Hari is hij echter niet als enige verantwoordelijk voor de ernstige verwondingen van Everink. Hij heeft aangegeven welke andere daders betrokken zijn.
Badr Hari schijnt wel degene te zijn die de mishandeling in gang heeft gezet, nadat Koen Everink tegen Badr Hari gezegd zou hebben nadat Estelle Gullit zich had voorgesteld: "Dan ben jij zeker Ruud <Gullit>." Daarop dirigeerde Badr Hari iedereen de VIP-box uit tot hij met enkele mededaders alleen was met Koen Everink.

De vechtsportkampioen Badr Hari zou bij het incident tijdens dancefeest Sensation naar eigen zeggen 'slechts' één klap hebben gegeven. Het overige letsel is volgens de lezing van Hari veroorzaakt door mededaders, van wie er inmiddels ook een is gearresteerd.
De afgelopen week tegenover de recherche afgelegde verklaring staat haaks op Hari's eerdere beweringen, onder meer in interviews, dat hij niets van de mishandeling had gezien of gemerkt.
Nu er alsnog een bekentenis van Hari ligt, zal ook vriendin Estelle Cruijff opnieuw aan de tand gevoeld worden door de recherche. Zij verklaarde eerder dat haar vriend niets had gedaan. Een ene getuige is volgens de wet verplicht de waarheid te vertellen. 


Bebloede Koen Everink in AMC