Wednesday, November 02, 2011

Duurste skipas ter wereld

Het Amerikaanse ski-oord Aspen in de staat Colorado staat al geruime tijd als een exclusieve wintersportplaats van de rijken der aarde te boek. Sterren als Maria Carey, Kevin Costner en Heidi Klum brengen hier hun ski-vakantie door. Indien je ook deel wilt uitmaken van deze 'High Snowciety', dan dien je daar wel fors voor in de buidel te tasten, want de 'Ultimate Ski Pass' kost er maar liefst 25.000 dollar (ongeveer €17.900,-). Het is daarmee de duurste skipas ter wereld.

Met de pas heb je wel toegang tot een viertal skigebieden die in totaal zo'n 509 kilometer aan skipistes omvatten. Bovendien hoef je er niet in je eentje van te genieten, want de bezitter van deze luxe-skipas mag drie vrienden meenemen.

Privé rondleiding

Een privé rondleiding door de vier skigebieden rondom Aspen, en een kijkje achter de coulissen bij de reddingsbrigade in het skigebied zijn bij de prijs van de pas inbegrepen, evenals een bijzondere rit op een sneeuwscooter.

Daarnaast krijg je als bezitter van deze duurste skipas ter wereld de gelegenheid kennis te maken met de Amerikaanse Nationale damesskiploeg, twee VIP-kaartjes voor de Aspen Winternational World Cup en krijg je ook nog eens de kans te ontbijten met Bill Marolt, de voorzitter van de Amerikaanse Ski Vereniging.