Friday, April 17, 2009

Rutten, Engelaar, Elia naar PSV? Rutten 3 jaar coach van PSV

Rutten drie jaar coach van PSV

EINDHOVEN - Fred Rutten is de komende drie seizoenen coach van PSV. De recentelijk bij Schalke 04 ontslagen oefenmeester volgt Huub Stevens op, die het in januari voor gezien hield in Eindhoven.
 

De bij Schalke 04 op non-actief gezette coach heeft bedongen dat hij zijn eigen staf mag samenstellen en de mogelijkheid krijgt om de selectie te renoveren. "Ik ga mij eerst verdiepen in de huidige selectie, maar daar waar mogelijk zullen we het zeker niet nalaten ons te versterken", aldus Rutten bij de presentatie in het Philips-stadion. "Maar we weten ook dat de goudboompjes niet meer tot in de hemel groeien."

De directie van PSV heeft spelersbegeleider André Wasiman reeds een volmacht gegeven om Edison Mendez onder te brengen in Katar. De Ecuadoriaan staat open voor een vertrek. Ook zal PSV in de zomerse transferperiode medewerking verlenen als er interesse komt voor spits Danko Lazovic en linksback Carlos Salcido.

Rutten is ondertussen al bezig met het masseren van de door hem gewilde spelers. Zo heeft hij Orlando Engelaar persoonlijk laten weten dat hij na zijn aanstelling als hoofdtrainer op een aanbieding uit Eindhoven kan rekenen. Ook de zaakwaarnemer van Roy Beerens is op de hoogte gebracht van de interesse van de club waar de rechtsbuiten opgroeide. Eljero Elia weet inmiddels dat zijn leermeester de eerder al bij FC Twente gemelde interesse van PSV deelt.

Tot het eind van het seizoen is Dwight Lodeweges als ad interimtrainer in Eindhoven aangesteld. PSV is de derde club waar Rutten hoofdtrainer wordt. Eerder was hij dat bij FC Twente en Schalke 04. Enkele jaren geleden werkte Rutten bij PSV als hoofd opleidingen en assistent-trainer.