Wednesday, April 15, 2009

Guus Geluk Hiddink doet het weer.... prachtige wedstrijd!

LONDEN - Het was een zinderende ontknoping van het tweeluik in de kwartfinale van de Champions League tussen Chelsea en Liverpool (4-4). "Mijn hartslag gaat nu van 180 naar 120 en moet nog lager", was dan ook de eerste reactie van trainer Guus Hiddink, die met Chelsea ternauwernood de laatste vier van het kampioenenbal bereikte.

Chelsea keek na 45 minuten voetbal tegen een 0-2 achterstand aan. Daarmee had het bezoekende Liverpool de eerdere nederlaag (3-1) uit de heenwedstrijd al bijna ongedaan gemaakt. "In de rust word je dan behoorlijk kwaad", zei Hiddink na afloop. En dat hielp. Binnen een mum van tijd maakte zijn ploeg de schade ongedaan en werd het via Didier Drogba en oud-PSV'er Alex 2-2.

Toch balanceerde Chelsea, ondanks de 3-2 van Frank Lampard, in de slotfase alsnog op het randje van uitschakeling. Vooral nadat Dirk Kuyt voor de 3-4 zorgde en The Reds in de laatste tien minuten vol op zoek gingen naar de verlossende vijfde treffer. Maar Lampard liet dat niet gebeuren en gooide in de laatste minuut met de 4-4 het duel definitief op slot. "Dit was voor het publiek zeker een attractieve wedstrijd", lachte Hiddink.