Thursday, August 04, 2011

Prinses Ariane longziekte?

De vakantie van ons Koninklijk gezin van prins Willem-Alexander en prinses Máxima wordt verstoord door verontrustende berichten in de Duitse pers over de jongste dochter van Willem-Alexander van Oranje en zijn Maxima: prinses Ariane (4).

Het meisje zou een ongeneeslijke longziekte hebben en prinses Máxima zou met haar onderweg zijn naar het Amerikaanse Miami voor een behandeling. "Volstrekte onzin", laat de rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten.

De berichtgeving in de Duitse pers grijpt terug op de ziekenhuisopname van het prinsesje vlak na haar geboorte in 2007 en opnieuw twee jaar later. Beide keren sprak de RVD van een infectie aan de luchtwegen.

Gevraagd naar de ernstige ziekte waarvan nu sprake zou zijn, laat de spreekbuis van het koninklijke gezin weten: "Aan onze verklaring van destijds is niets nieuws toe te voegen. Het gezin van Willem Alexander en Maxima is op vakantie en er zijn geen reizen naar Miami geboekt."

Als bron voor de verhalen over Ariane haalt de Duitse pers een Nederlandse omroep aan, maar het blijkt om een Duitse omroep te gaan.

Meer informatie volgt of gebruik de zoekfunctie van deze site rechtsboven.