Monday, August 10, 2009

Python verslindt kat

Python verslindt kat
BRISTOL - Een echtpaar is woest omdat de kat van het gezin levend is verslonden door een python die de buurman als huisdier houdt...

Martin en Helen Wadey hoorden op 25 juni vanuit de tuin van de buurman 'angstaanjagend gejank', waarvan ze wisten dat het van hun 4-jarige kat Wilbur afkomstig was. Het echtpaar uit Bristol ging op het gejank af, maar Wilbur bleek te zijn verdwenen, meldt de BBC.

Het echtpaar liet een onderzoek instellen door de dierenbescherming, waaruit nu is gebleken dat Wilbur inderdaad hoogstwaarschijnlijk is verslonden door de python van 4 meter. "De slang is door een scan gehaald en we bevestigen dat een chip is aangetroffen. We kunnen niet zeker stellen dat de chip afkomstig is uit Wilbur, maar het is hoogstwaarschijnlijk dat dat wel het geval is", aldus een woordvoerder van het onderzoeksteam.

De eigenaar van de python heeft een waarschuwing gekregen van de direnbescherming, maar daar neemt het echtpaar Wadey geen genoegen mee. Martin en Helen pleiten voor een aanscherping van de wet op het houden van wilde dieren. In Engeland is het nu voor iedereen toegestaan om slangen in huis te houden. Het echtpaar wil dat het verplicht wordt een licentie aan te vragen voor het kopen van een wilde slang. "Eigenaars onderschatten het wilde instinct van een slang", vindt het echtpaar.