Monday, August 10, 2009

de Golf van de paus werd gekocht voor 9,5k en verkocht voor 199k op ebay.de

eBay: de Golf van de paus


Tien jaar geleden begon eBays zegetocht in Duitsland.

In maart 1999 ging in Duitsland de online marktplaats Alando van start, opgericht door onder meer de gebroeders Alexander, Marc en Oliver Samwer. Zij verdienden onder het motto ‘Jullie week is onze dag!’ hun sporen door nationale kopieën te maken van succesvolle Amerikaanse websites.

Een paar maanden later al werd Alando gekocht door eBay, dat Europa indertijd binnenshovelde via een agressief overnamebeleid. Frerk-Malte Feller is er sinds november 1999 bij en is nu ceo van eBay Duitsland. Zijn favoriete anekdote: die keer dat Boris Becker uit nieuwsgierigheid langskwam en heeft staan pingpongen op de eBay-burelen in Dreilinden bij Berlijn.

En die keer dat de pauselijke auto te koop werd aangeboden op eBay ― een VW Golf die eigendom was geweest van kardinaal Ratzinger, sinds 2005 beter bekend als paus Benedictus XVI. Dat was een van de meest aangeklikte veilingobjecten ooit: 8,4 miljoen views. De 21-jarige eigenaar kocht de Golf (uit 1999, 75 duizend km) in januari 2005 voor 9.500 euro. Hij verkocht hem vijf maanden later voor bijna 199 duizend euro aan een online casino uit de VS.
Bron: Werben & Verkaufen