Monday, May 18, 2009

Knewsroom deelt als online krant opbrengsten met de lezers

De 21-jarige Amerikaanse ondernemer Ben Kaufman lanceert volgende week de online krant Knewsroom.com die niet alleen is samengesteld door zijn lezers, maar waarbij de lezers ook delen in de opbrengsten.

Knewsroom is een online krant die een keer per dag de content ververst, dus in die zin meer lijkt op een papieren krant met een enkele editie, zo bericht Mashable.

De krant zal bestaan uit originele content en links naar elders. De lezers bepalen wat erin komt. Als een origineel stuk van een lezer geplaatst wordt, krijgt deze 150 dollar. Als een aangedragen link geplaatst wordt, deelt de aanbrenger in de omzet van die dag. Partner is onder andere Mastercard, dat de gedeelde omzet uitkeert op een betaalkaart.

Knewsroom is een project van Kluster, een zogeheten ´crowd sourcing platform´ dat ideeen van het publiek voor nieuwe producten verzamelt en probeert te exploiteren.
Kluster is opgezet door wonderkind Ben Kaufman (lees zijn profiel in Inc en een artikel in Mass High Tech), heeft 3 miljoen opgehaald in een eerdere financieringsronde en is nu bezig meer risicodragend kapitaal aan te trekken.