Wednesday, April 03, 2013

Jessica Vilerius en Javier Guzman maken het uit

Jessica Villerius en Javier Guzman hebben een einde gemaakt aan hun relatie. Documentairemaakster Jessica Villerius en Javier Guzman hadden een relatie sinds 2012. Nu zijn ze uit elkaar. Aan Story en RTL heeft Javier bevestigd: "Het is uit met Jessica. Ik ben weer alleen."


Jessica Villerius en Javier Gusman hebben elkaar ontmoet in een afkickkliniek in Thailand. Zij was daar om een documentaire te maken over journalist Peter, hij om van zijn drugs- en drankverslaving af te komen. 

Javier Guzman is de ex van actrice Janna Fassaert en de ex van KUS-zangeres Anouk van Schie. Javier Guzman heeft een dochter, die hij niet vaak meer ziet, uit een eerdere relatie.

Jessica Villerius is bekend van onder andere documentaires over anorexia, waar ze zelf aan heeft geleden, en "Over de Streep". Ze richtte in september 2007 een productiebedrijf op wat documentaires maakt die vooral over maatschappelijke thema's gaan. Een van de vaak terugkerende thema's is bijvoorbeeld 'het taboe'. In 2008 brak ze een wereldwijd taboe met haar debuut-documentaire 'Wortels van het Kwaad, berichten van Dutroux', een documentaire waarin Jessica Villerius Marc Dutroux aan het woord liet over zijn gruweldaden. Daarna volgde in 2008 haar documentaire over Glenn Helder: C'est la vie, over het leven van de voormalige Oranje-International en Arsenal sterspeler Glenn Helder. Jessica Villerius heeft veel prachtige documentaires op haar naam staan.
In de internationaal gerenommeerde documentaires 'Vel over Probleem I' en 'Vel over Probleem II' liet Jessica Villerius zich van haar kwetsbare kant zien: de dodelijke ziekte Anorexia Nervosa kreeg in dit tweeluik eindelijk een naam en een gezicht. Het waren indringende films, mede doordat de maker zelf jarenlang tegen deze ziekte heeft gevochten. 

In 2010 bracht ze het Amerikaanse concept Challenge Day naar Nederland. Ze maakte in opdracht van de KRO een documentaire genaamd Over de streep en ging het met IJburg College uit Amsterdam de eerste uitdaging aan. In drie seizoenen daarna produceerde ze vervolgens voro de KRO elk jaar zes afleveringen van "Over de streep," gepresenteerd door Arie Boomsma . 
Bij het maken van de documentaire 'Code Rood: Succesvol Verslaafd' ontmoette Jessica Villerius Javier Guzman. In deze documentaire volgde Villerius de succesvolle journalist / copywriter Peter, terwijl hij afkickt van zijn alcoholverslaving in een luxe-kliniek in Thailand.
Dit jaar heeft Jessica Villerius de documentaire 'Moeder Moet Dood' gemaakt. De documentaire vertelt het tragische verhaal van de moord op 67-jarige Etty Dekker. Op 16 april 2011 wordt Etty op beestachtige wijze om het leven gebracht door haar 36-jarige zoon Alain Dekker, in haar woning in het centrum van Zoetermeer. Alain lijdt aan paranoïde schizofrenie en is een bekende van de plaatselijke GGZ. Na verschillende gedwongen opnamen woont de man op zichzelf. Moeder is bang dat het fout gaat en trekt aan bij bel bij de GGZ. Tevergeefs. Uiteindelijk steekt haar zoon met een bot aardappelmesje in op zijn slapende moeder en snijdt haar keel door. Hij zegt dat hij haar van de duivel heeft gered.