Thursday, July 23, 2009

als Kloden hongerklop had zou ie er toch zijn afgegaan, ondanks aanval Contador

Mijn stelling over de etappe van gisteren, de koninginnerit in de Tour is:
als Kloden hongerklop had zou ie er toch zijn afgegaan, ondanks aanval Contador:

Stalorders: Contador moet wachten

LE GRAND-BORNAND - Een onverwachte wending in het slot van de koninginnerit in de Ronde van Frankrijk. Een demarrage van Alberto Contador op de laatste klim Col de la Colombière werd zijn ploegmaat Andreas Klöden te machtig. Daarop werd Contador door de ploegleiding van Astana teruggefloten, aangezien de gebroeders Andy en Fränk Schleck een serieuze bedreiging vormden om Klöden van het podium te stoten.
Alberto Contador

Contador, Klöden en de gebroeders Schleck begonnen als eerste aan de Col de la Colombière. Het aanvankelijke doel was vooral om Bradley Wiggins, een serieuze bedreiging vanwege de tijdrit van morgen, ´kapot´ te rijden. Dat lukte. Maar op het moment dat Contador aan de broers van Saxo Bank de definitieve klap wilde uitdelen, brak Klöden. Een opzet die, aangezien de ploeggenoten vlak daarvoor veelvuldig overleg voerden, dus verkeerd uitpakte.

Weliswaar liet Contador zich terugzakken, zichtbaar teleurgesteld, maar het leed was geschiet. Klöden was definitief gelost, waardoor Andy Schleck in het algemeen klassement doorschuift naar de tweede plek. Een positie, die aanvankelijk even in handen was van Klöden. Fränk Schleck completeert momenteel zelfs het podium.

Ondanks de tegenvaller binnen de Astana-ploeg hangt het geel wel steviger om de schouders van hun kopman Contador. Lance Armstrong. de nummer twee tot aan vandaag, verloor ruim twee minuten op zijn Spaanse teamgenoot. De zevenvoudig Tourwinnaar achterhaalde nog wel Klöden en staat daardoor momenteel op de vierde plek in de strijd om het geel.