Tuesday, July 31, 2007

PayPal is nu ook te gebruiken voor Nederlanders zonder creditcard. De PayPal-account kan gekoppeld worden aan een gewone bankrekening. Met deze nieuwe mogelijkheid gaat PayPal de concurrentie aan met iDeal. Circa 15 procent van de Nederlandse online transacties verloopt via iDeal. PayPal rekent geen maandelijkse kosten voor de verkoper maar een percentage van 3,4 procent plus 35 eurocent voor transacties van 2500 euro en lager. Creditcard niet meer per se nodig voor Paypal.nl

Creditcard niet meer per se nodig voor Paypal.nl
Rechtstreeks via bankrekening betalen nu mogelijk
Rowald Pruyn
30 juli 2007
PayPal, de online betaaldienst van eBay, is voortaan direct vanaf de bankrekening toegankelijk. Daarmee opent het bedrijf zijn deuren voor Nederlanders zonder kredietkaart.

Via een automatische incasso wordt het PayPal-account direct aan de bankrekening toegevoegd. Zo kunnen Nederlandse rekeninghouders zonder creditcard internetbetalingen in binnen- en buitenland verrichten. PayPal is stevig gekoppeld aan veilingsite eBay, maar is ook bij veel andere webwinkels te gebruiken. De Benelux-manager van PayPal, Dennis van Allemeersch, over de nieuwe stap: "We zijn op lokaal niveau steeds bezig ons verder te ontwikkelen. Deze extra betaalmogelijkheid sluit daar goed bij aan, specifiek omdat in Nederland veel mensen gewend zijn om via bankoverschrijvingen online betalingen te verrichten."

De nieuwe mogelijkheid heeft ook te maken met de populariteit van het Nederlandse iDeal. Onlangs werd bekend dat vijftien procent van alle Nederlandse online transacties met hulp van deze methode gebeurt. Dat percentage neemt snel toe ten koste van de creditcard. Omdat iDeal goedkoop is voor de Nederlandse winkelier en er ook interesse in omringende landen bestaat, kan dat PayPal klandizie kosten. Het bedrijf heeft overigens wel gelijk: veruit de populairste betaalmethode is nog steeds de per post verstuurde acceptgiro die via internet wordt verrekend.