Vermeend: Grieken moeten uit de Euro
Griekenland is technisch failliet
Dit is het totale bedrag dat Griekenland in een jaar verdient. Naast deze gigantische schuld geeft de Griekse overheid veel meer geld uit dan er aan (belasting) inkomsten binnenkomt; Griekenland heeft een begrotingstekort van bijna 11%. Bovendien ziet het er voorlopig niet naar uit dat de lege Griekse schatkist door economische groei op extra inkomsten kan rekenen. In tegendeel de Griekse economie groei niet meer. De Griekse economie zal dit jaar naar verwachting zelfs met 3,5 procent krimpen. Door deze problemen is de internationale kredietwaardigheid van deze kleine EU-lidstaat, met een bbp van 220 miljard euro, ongeveer 2,6% van de economische waarde (bbp) van de Eurozone, op een zeer laag niveau beland. Dit niveau gaat richting de zogenoemde junkstatus ook wel rommelstatus genoemd. Daardoor komt de Griekse overheid in steeds grotere geldproblemen. Omdat de financiële positie van Griekenland desastreus is, willen internationale banken en andere financiers aan de Grieken alleen nog maar geld uitlenen als ze een extreem hoge rente krijgen. Maar door extra leningen en de torenhoge rente wordt de schuldenberg alleen maar hoger en raakt Griekenland nog dieper in de put. Op dit moment moet de Griekse regering al 35% van de inkomsten die de schatkist ontvangt, gebruiken voor rentebetalingen aan schuldeisers. Bij de andere Europese schuldenlanden, Spanje, Ierland en Portugal ligt dit percentage beneden de 5%.
Om een ‘faillissement’ van Griekenland te voorkomen zijn de Eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Griekenland vorig jaar mei te hulp geschoten met een noodlening van 110 miljard euro. Deze lening, tegen een ‘vriendelijke’ rente, werd verstrekt onder harde voorwaarden dat Griekenland zich houdt aan een fors bezuinigings- en (fiscaal)hervormingsplan dat door het IMF wordt gecontroleerd. Op basis van het Europese noodplan werd er direct 45 miljard euro in de Griekse schatkist gestort. De rest van het geld wordt in delen overgemaakt en pas nadat de Griekse regering heeft voldaan aan de afgesproken bezuinigingen en hervormingen. Sinds de start van de noodhulp is er al drie keer geld aan Griekenland overgemaakt voor een totaal bedrag van meer dan 30 miljard euro. Deze zomer zou er weer een tranche van de noodlening aan de Grieken worden uitgekeerd, maar veel Eurolanden maken bezwaar tegen deze uitkering omdat Griekenland nog niet heeft voldaan aan de vereiste bezuinigingen en hervormingen.
Griekenland kan de schuldenlast niet dragen
Binnen de Eurozone zijn de regeringen het niet eens over de wijze waarop de Griekse schuldencrisis het beste opgelost kan worden. Er zijn landen die Griekenland niet langer willen steunen. Andere landen willen dat andere belangrijke schuldeisers van Griekenland, zoals banken en pensioenfondsen mee moeten betalen aan de redding van de Grieken. Dat kan door de terugbetalingstermijn te verlengen, de rente te verlagen of een deel van de schuld kwijt te schelden. Bovendien staan in de meeste eurolanden de regeringen onder zware druk van de publieke opinie. De overheersende opvatting van de kiezers in deze landen is dat Griekenland zijn eigen boontjes moet doppen en dat er geen verdere financiële steun aan Griekenland moet worden gegeven. Veel kiezers zijn van mening dat Griekenland uit de eurozone moet worden gezet. Ze vinden dat de Griekse regering er zelf een financiële janboel van heeft gemaakt; de overheid leeft op veel te grote voet en heeft daardoor de afgelopen jaren een gigantische schuldenlast opgebouwd. Door met cijfers te manipuleren, heeft de Griekse regering de deplorabele financiële positie ook nog eens voor de andere eurolanden verborgen gehouden. Bovendien hoort Griekenland niet thuis in de eurozone. Door te frauderen is Griekenland er in geslaagd in 2001 aan de eisen voor de toetreding tot de euro te voldoen. Ook om die reden moet volgens een meerderheid van de burgers de Grieken uit de eurozone worden gegooid. Politieke partijen die deze opvatting van het volk vertolken stijgen overal in de kiezersgunst.
Eurolanden steken hun kop in het zand
De meerderheid van de regeringen van de eurolanden wil Griekenland blijven steunen onder voorwaarden dat de Griekse regering, onder strenge curatele van het IMF, de noodzakelijke bezuinigingen en hervormingen doorvoert. Zo moet Griekenland niet alleen een fors bezuinigingsprogramma uitvoeren, maar ook de inning van belastingen sterk verbeteren en op termijn voor ten minste 50 miljard aan staatsbezittingen zoals havens, vliegvelden, staatsbedrijven en overheidsgronden verkopen aan internationale investeerders. Met dat geld kan een deel van de Griekse schuld worden afgelost. Door regeringen waaronder het kabinet Rutte en nauwelijks verassend ook door bankiers wordt betoogd dat de Europese steun noodzakelijk is om te voorkomen dat er in Europa onder banken een nieuwe rampzalige financiële crisis zal uitbreken die tot grote schade voor de Europese economie zal leiden. Europese banken hebben bijna 140 miljard euro tegoed van de Griekse staat. De voorstanders van een verdere steun aan Griekenland gaan er van uit dat zonder deze noodhulp de Grieken hun bankschuld niet kunnen aflossen. Daardoor, zo stellen ze, zal een deel van deze banken omvallen, tenzij ze weer gered worden met financiële steun van hun regeringen. Critici van deze bewering wijzen er op dat de aanhangers van dit doemscenario vooral in het belanghebbende bankwezen te vinden zijn. Bovendien meent een deel van de eurolanden dat ze met de reddingsoperatie Griekenland onder curatele kunnen stellen en dwingen schoon schip te maken. Langs deze weg hopen ze hun steunbedrag terug te krijgen en tevens te voorkomen dat ander Europese schuldenlanden als Spanje en Portugal ook om kwijtschelding komen vragen.
Tegen beter weten in wordt Griekenland overeind gehouden
Het ziet er naar uit dat de eurolanden, onder zware druk van de Europese Centrale Bank en het Europese bankwezen, door gaan met het overeind houden van het ‘failliete’ Griekenland. Tegen beter weten in blijven ze tegenover hun burgers volhouden dat Griekenland zijn schulden zal afbetalen. Een toenemend aantal burgers laat zich niet langer voor de gek houden. Ook neemt overal de woede toe dat regeringen met hun steunoperatie vooral bezig zijn opnieuw banken te redden op kosten van de belastingbetalers. Deze banken hebben, gedreven door geldlust, onverantwoorde risico’s genomen en bijgedragen aan de economische wereldcrisis. Tijdens deze crisis zijn ze met geld van de belastingbetalers gered en dat is nu weer het geval. Regeringen moeten beseffen dat er onder de burgers geen draagvlak meer is voor een dergelijk redding. Al helemaal niet nu veel banken vrolijk doorgaan met het uitkeren van hoge salarissen, superbonussen en winsten aan hun aandeelhouders. Dat vinden ze nodig om geldbeluste zogenoemde ‘talentvolle’ bankiers aan te kunnen trekken. Met deze onzin komen ze gelukkig niet meer weg. In vergelijking met veel andere functies hoef je om het bankiersvak te kunnen uitoefenen niet bijzonder slim of een uitzonderlijk talent te zijn. Het geldt niet als een moeilijk vak. Bovendien trekken de banken door met de geldbuidel te rammelen vooral mensen aan die op veel geld uit zijn. Dat zijn nu juist de verkeerde bankiers die het bankwezen kan missen als kiespijn. Met deze types zullen ze er zeker niet in slagen om het geschonden vertrouwen bij de samenleving en klanten terug te winnen. Volgens Lord Turner, de voorzitter van de Britse toezichthouder (FSA) op de financiële sector, zijn veel activiteiten van banken maatschappelijk volkomen zinloos en is de winst van banken vooral te danken aan zaken die niets toevoegen: het ontwijken van belastingen, de verkoop van financiële producten die de klant berooid achterlaten, het uitbuiten van monopolieposities en het doen van nodeloos veel en dure transacties. En gaat het mis dan kloppen ze voor steun bij de overheid aan.
Banken moeten meebetalen aan de Europese schuldencrisis
De Europese schuldencrisis moet door de Eurolanden worden opgelost met harde, afdwingbare afspraken, over schuldsaneringen en een gezond financieel beleid met een adequaat Europees toezicht. Daarnaast moet voor dit beleid een voldoende draagvlak onder de burgers van de eurozone worden gecreëerd. Daarvoor is het nodig dat regeringen van de eurolanden, naast de aangekondigde bankenheffing, in ieder geval een gezamenlijk afspraak maken over een verplichte bijdrage van het Europese bankwezen aan de oplossing van de schuldencrisis. Zonder zo’n bijdrage zal het vertrouwen van de burgers in Europa verder afbrokkelen en zullen politieke partijen met een anti-opstelling tegen de Europese Unie als kool blijven groeien. Om te voorkomen dat banken met schulden aan risicolanden als Griekenland, Spanje, Portugal en Ierland straks gered moeten worden door de belastingbetalers besluiten de Eurolanden dat deze banken zolang zij deze schulden op hun balans hebben staan geen winstuitkeringen mogen doen aan hun aandeelhouders, geen bonussen mogen uitkeren en worden de salarissen voor de top en het subtopkader bevroren. Deze Europese maatregel zal er zeker toe leiden dat het bankwezen ‘vrijwillig’ zal gaan onderhandelen met hun schuldenaren over vormen van schuldsanering. Inmiddels zien we dat op de internationale financiële markten door banken en andere financiële instellingen al rekening wordt gehouden met een forse afstempeling – tussen 50%-70% - van de Griekse staatsschuld. Voor deze instellingen is er dus geen verrassing.
Griekenland moet aangemoedigd worden om de eurozone te verlaten
Op zich lijkt het er op dat de voorstanders van een verdere steun aan Griekenland sterke argumenten hebben. De kern van hun betoog is dat Europa door deze reddingsoperatie een nieuwe bankencrisis kan voorkomen en dat we op termijn ook nog eens ons uitgeleende geld kunnen terugkrijgen. Dit betoog heeft geen overtuigingskracht meer. Alle internationale rekensommen geven aan dat Griekenland al verdronken is in zijn schulden. Zo blijkt uit becijferingen van de internationaal gezaghebbende Amerikaanse obligatiebelegger Pimco dat de Griekse overheid de komende twintig jaar een begrotingsoverschot moet hebben van circa 8% om te voldoen aan de Europese eis dat de staatschuld moet worden teruggebracht tot 60% van het Griekse BBP. Dit is een onmogelijke opgave. Door de ingrijpende bezuinigingen en de nog steeds oplopende schuldenlast is de kans zeer groot dat de Griekse economie de komende jaren niet zal groeien maar krimpen en de werkloosheid stijgen. Ook staat nu al vast dat de inefficiënte Griekse overheid die bovendien zeer hoog scoort op de internationale corruptie-index er niet in zal slagen voldoende bezittingen te verkopen om de schuldenlast substantieel te verlichten en aan de criteria van de eurozone te voldoen. Binnen korte of langere tijd zal de Griekse regering er niet aan ontkomen om uiteindelijk zelf aan het IMF en de regeringen van de Eurozone te melden dat zelfs met nog meer bezuinigen, lagere lonen en verkopen van staatsbezit de schulden niet meer (op tijd) afgelost kunnen worden. De Griekse staat is failliet en het ligt dan ook voor de hand dat Griekenland zelf besluit de eurozone te verlaten. De eurolanden kunnen dit besluit bespoedigen door de Grieken nu al aan te bieden dat bij het verlaten van de eurozone de schuld zal worden geherstructureerd. Dit pakket kan bestaan uit een combinatie van een verlenging van de aflossingstermijnen, een lagere rente en kwijtschelding. Met nieuwe Europese regelgeving kan er voor gezorgd worden dat ook het Europese bankwezen daaraan een bijdrage gaat leveren. Door deze bijdrage gefaseerd te laten plaatsvinden hoeven er geen banken om te vallen en hoeft er geen vrees te zijn voor een nieuwe bankencrisis. Door de eurozone langs deze weg te verlaten, zal Griekenland beter in staat zijn om met een eigen munt aan zijn economisch herstel te werken. De eurozone is verlost van een onbetrouwbare brekebeen en voorkomt zo dat er een nieuwe financiële crisis in Europa ontstaat. Griekenland zou wel lid kunnen blijven van de Europese Unie (EU).Op dit moment telt de EU 27 lidstaten. Daarvan maken er 17 deel uit van de eurozone.
Willem Vermeend
Tuesday, May 31, 2011
Sinterklaasjournaal 2011 Bram vd Vlugt opgevolgd door Kees van Flodder
Het extra ingelaste Sinterklaasjournaal van 21 mei is te zien onder dit bericht.
Bram van der Vlugt
Op 21 mei 2011 was het grote nieuws dat Bram van der Vlugt na 25 jaar zal stoppen met zijn taak als vaste raadsman van Sinterklaas, zoals hij dat zelf altijd verwoordde. Stefan de Walle neemt zijn staf en mijter over. Dit was te zien in een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal die dezelfde dag werd uitgezonden.
Het nieuws over de nieuwe Sinterklaas was eerder uitgelekt via een site van de NTR, die het extra Sinterklaasjournaal aankondigde.
Intocht 2011
In dezelfde uitzending werd bekend gemaakt dat de intocht van Sinterklaas zal plaatsvinden in Dordrecht. Op 12 november zal de stoomboot daar rond 12 uur aanmeren. De bewoners van Dordrecht zijn trots de Goedheiligman in hun stad te mogen ontvangen, en leven gezamenlijk toe naar een feestelijke dag.
Zijn taak als Sinterklaas wordt overgenomen door Kees van Flodder, oftewel Stefan de Walle. Stefan de Walle is bij het grote publiek vooral bekend als sullige Kees uit Flodder. Hij gaat de komende jaren de taak van Sinterklaas vervullen voor de Nederlandse Publieke Omroep.
Bram van der Vlugt in Medisch Centrum West (1991)
Volledige naam Abraham Rutger van der Vlugt
Geboren 28 mei 1934
Abraham Rutger (Bram) van der Vlugt (Den Haag, 28 mei 1934) is een Nederlands acteur.
Hij volgde zijn toneelopleiding aan de Toneelschool te Amsterdam. Hierna speelde hij 7 jaren bij de Toneelgroep Studio. In 1970 was hij zelf één van de oprichters van Toneelgroep Sater. Hij speelde er zelf tot 1974. Daarna was hij bij wisselende gezelschappen en in de vrije sector te zien. Voor zijn rol in Kopenhagen kreeg hij in 2000 de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol.
De laatste jaren is Van der Vlugt, zelf al veertig jaar woonachtig in het Groene Hart, actief als ambassadeur van het Groene Hart. Hij was één van de medeoprichters van de stichting Gras & Wolken, die ijvert voor het behoud van "Het Groene Hart". Voor zijn werk voor Gras en Wolken en acteur werd hij in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Verder is hij de mannelijke voice-over van de radioreclames voor Royal Canin en één van de reclamestemmen van Adopteer Een Pup.
In februari 2005 werd bekend gemaakt dat Van der Vlugt een tumor in zijn dikke darm had. Deze is inmiddels operatief verwijderd.[1]
Van der Vlugt is de vader van zangeres en presentatrice Marijne van der Vlugt.
Van der Vlugt speelt/speelde in de volgende films, (televisie)series en toneelstukken:
Films
1976 - Alle dagen feest van Ate de Jong
1977 - Kouwe kunstjes van Annelies Hulsker
1978 - Pastorale 1943 van Wim Verstappen
1979 - Schade en schande van Philip Engelen
1981 - Het verboden bacchanaal van Wim Verstappen
1982 - De stilte rond Christine M. van Marleen Gorris
1982 - Knokken voor twee van Karst van der Meulen (als vader van Joris & Saskia)
1985 - Pervola, sporen in de sneeuw van Orlow Seunke
1992 - Femme Fatale van Inge van Calame van Alphen
1992 - Flodder in Amerika! van Dick Maas
1994 - Bassie en Adriaan van Aad van Toor (als Sinterklaas)
1995 - Filmpje! van Paul Ruven
1995 - Pepernoten voor Sinterklaas van Armando de Boer
1997 - De Gouden swipe (boek) van Steven de Jong
1997 - De gordel van smaragd van Orlow Seunke
2001 - Familie van Willem van de Sande Bakhuyzen
2002 - Pietje Bell van Maria Peters (als Sinterklaas)
2003 - Kees de jongen van Andre van Duren
2004 - De Kroon van Peter de Baan
2004 - Gebroken Rood van Eric Oosthoek
2008 - De Brief voor de Koning (stemmen van Menaures de kluizenaar en de Koning van Unauwen) van Tonke Dragt
2009 - Anubis en de wraak van Arghus van Dennis Bots (als vader van Arghus)
2009 - Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie (als Sinterklaas)
2011 - Benjamin Stout van Johan Nijenhuis (als Sinterklaas)
Televisieseries
1963 - Memorandum van een dokter (ook bekend als Dokter Finlay)
1972 - Jonkvrouw van Avignon (als Prins Rollon)
1975 - Oorlogswinter (als dominee)
1976 - Sil de Strandjutter van Bob Löwenstein
1981 - De Fabriek (als accountant Burger)
1982 - De Weg van Willy van Hemert
1983 - Herenstraat 10 van John van de Rest (als Gerard van Laar)
1983 - Sanne (als Anton Bender)
1984 - Willem van Oranje van Walter van der Kamp (als Marnix van Sint Aldegonde)
1985 - Zeg 'ns AAA (als tandarts Karel, ex-vriend van Dr. Lydie van der Ploeg)
1985 - De Appelgaard van Willy van Hemert
1986 - Dossier Verhulst van Andrew Wilson
1989 - Plaatjes Kijken van Rob Prass
1991-1994 - Medisch Centrum West (als dr. Victor Brouwer)
1996 - Zie ginds komt geen stoomboot van Rob Prass
1996-1998 - Unit 13 (als Hoofdofficier Bilderdijk)
1998 - Verhalen uit het land van de voldongen feiten (afl. 2 De ondergang van burgemeester Van Hall, afl. 3 & 4 De affaire-Greet Hofmans en de Nederlandse pers)[2]
1999-2007 / 2009-2010 - De Club van Sinterklaas (als Sinterklaas)
2001-2011 - Het Sinterklaasjournaal (tussen 2001 en 2010 als Sinterklaas, in uitzending uit 2011 als zichzelf)
2003 - IC (als professor Kuminac)
2003 - Ernstige Delicten (als meneer Henninger)
2004 - Grijpstra & De Gier
2004 - Schudden tot het sneeuwt
2005 - Meiden van De Wit
2006 - Goede tijden slechte tijden (als Sinterklaas)
2005-2008 - Keyzer & De Boer Advocaten (als Marius de Boer)
2007 - ONTBIJTPIET! (als Sinterklaas)
2010 - Van Zon op Zaterdag (als God)
[bewerken]Tekenfilms
1986-1990 - Kissyfur (stem van vader Guus)
1989-1991 - Alfred Jodocus Kwak (stem van K. Rokodil)
1998 - Mulan (stem van Fa Zhou)
2005 - Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! (stem van de enge meneer Gyrus Krinkle)
[bewerken]Theater
1959 - De Zwarte Bruid[2]
1964 - De wijze kater[2]
1968 - De Zomer [2]
1974 - Cyrano de Bergerac (als Graaf de Guiche) een theaterstuk dat speciaal werd bewerkt door Frits Butzelaar om te worden uitgezonden op de televisie (KRO), regie: Ko van Dijk[2]
1978 - De rechtvaardigen[2]
1978/1979 - Een dag uit de dood van verdomde Lowietje[3]
1992 - Bouwmeester Solness (als Doktor Herdal)[4]
1993 - Kleine zielen [2]
1994 - Het evenwicht (als Christoph)[5]
1995 - Hedda Gabler (als rechter Brack)[4]
1996/1997 - De kersentuin (als broer Gajew) [6]
1997/1998 - Hooikoorts (als David)[7]
1998 - Kopenhagen (als Niels Bohr)
2001 - Familie (als vader Jan)
2004 - Het verhoor (als Wilhelm Furtwängler)
2004 - Blauw/Oranje (als de Therapheut)
2004 - Schudden tot het sneeuwt (als Moto Rolie)
2006 - One Flew Over the Cuckoo's Nest (als afdelingshoofd dr. Spivey)
2007 - Heksenjacht (als ondergouverneur Danforth)
2007 - Mike & Thomas Kerstrevue
2008 - Van oude menschen, de dingen die voorbij gaan... (als mijnheer Takma (een gedeelde rol met Wim van den Heuvel))
2009 - Kopenhagen (reprise) (nogmaals als Niels Bohr) bij het Nationale Toneel ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag.en
2010 - Kopenhagen (reprise) (nogmaals als Niels Bohr) bij het Nationale Toneel
2010 - Het leven volgens Emma
2010 - Verse Kerst of de Vergeten Boodschap (voor een gastrol)
2011 - De niet meer zo piep show, als presentator
Luisterboeken Sinterklaas en Bram vd Vlugt
Herinneringen van een bramzijgertje (van Jan de Hartog)
Het Gouden Voorleesboek (van W.G. van de Hulst)
De wind in de wilgen (van Kenneth Grahame)
Boris (van Jaap ter Haar)
Luistergoed - het ultieme Sinterklaas Luisterboek (geschenk van de week van het luisterboek 2006)
Sinterklaas
Bram van der Vlugt als Sinterklaas in 2007
Van 1986 tot en met 2010 kroop Van der Vlugt jaarlijks in de huid van Sinterklaas, als opvolger van Adrie van Oorschot. Hij gaf gestalte aan deze rol en kwam bij bekende Nederlanders langs, zoals Paul de Leeuw, Jochem van Gelder, en andere shows zoals Ik hou van Holland (RTL4). Hij stond daarbij bekend om zijn scherpe, soms ietwat ironische opmerkingen. Over 5 december zei hij eens: op 5 december ben ik overal en nergens, de dag erna alleen nog maar nergens. Van der Vlugt maakte als Sinterklaas de opkomst van de media mee; anno 2011 is er een rijke variatie aan sinterklaasprogramma's, zoals De Club van Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal.
In 2008 was Bram van der Vlugt niet te zien als Sinterklaas in De Club van Sinterklaas. Fred Butter nam de rol van goedheiligman in dat jaar tijdelijk over. In 2009 kwam van der Vlugt weer terug in zijn rol in De Club van Sinterklaas. Opmerkelijk was dat hij aan het einde niet bij Het Club van Sinterklaas Feest te zien was als Sinterklaas. Ook in 2010 was hij daar niet, Sinterklaas werd hier gespeeld door Robert ten Brink.
Op 21 mei 2011 werd bekend dat Bram van der Vlugt na 25 jaar zal stoppen met zijn taak als vaste raadsman van Sinterklaas, zoals hij dat zelf altijd verwoordde. Stefan de Walle neemt zijn staf en mijter over. Dit was te zien in een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal die dezelfde dag werd uitgezonden.
Hier de beelden van het Sinterklaasjournaal:
http://dagbladen.blogspot.com/2011/05/sinterklaasjournaal-2011-beelden.html
Bram van der Vlugt
Bram van der Vlugt |
Het nieuws over de nieuwe Sinterklaas was eerder uitgelekt via een site van de NTR, die het extra Sinterklaasjournaal aankondigde.
Intocht 2011
In dezelfde uitzending werd bekend gemaakt dat de intocht van Sinterklaas zal plaatsvinden in Dordrecht. Op 12 november zal de stoomboot daar rond 12 uur aanmeren. De bewoners van Dordrecht zijn trots de Goedheiligman in hun stad te mogen ontvangen, en leven gezamenlijk toe naar een feestelijke dag.
Stefan de Walle |
Bram van der Vlugt in Medisch Centrum West (1991)
Volledige naam Abraham Rutger van der Vlugt
Geboren 28 mei 1934
Abraham Rutger (Bram) van der Vlugt (Den Haag, 28 mei 1934) is een Nederlands acteur.
Hij volgde zijn toneelopleiding aan de Toneelschool te Amsterdam. Hierna speelde hij 7 jaren bij de Toneelgroep Studio. In 1970 was hij zelf één van de oprichters van Toneelgroep Sater. Hij speelde er zelf tot 1974. Daarna was hij bij wisselende gezelschappen en in de vrije sector te zien. Voor zijn rol in Kopenhagen kreeg hij in 2000 de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol.
De laatste jaren is Van der Vlugt, zelf al veertig jaar woonachtig in het Groene Hart, actief als ambassadeur van het Groene Hart. Hij was één van de medeoprichters van de stichting Gras & Wolken, die ijvert voor het behoud van "Het Groene Hart". Voor zijn werk voor Gras en Wolken en acteur werd hij in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Verder is hij de mannelijke voice-over van de radioreclames voor Royal Canin en één van de reclamestemmen van Adopteer Een Pup.
In februari 2005 werd bekend gemaakt dat Van der Vlugt een tumor in zijn dikke darm had. Deze is inmiddels operatief verwijderd.[1]
Van der Vlugt is de vader van zangeres en presentatrice Marijne van der Vlugt.
Van der Vlugt speelt/speelde in de volgende films, (televisie)series en toneelstukken:
Films
1976 - Alle dagen feest van Ate de Jong
1977 - Kouwe kunstjes van Annelies Hulsker
1978 - Pastorale 1943 van Wim Verstappen
1979 - Schade en schande van Philip Engelen
1981 - Het verboden bacchanaal van Wim Verstappen
1982 - De stilte rond Christine M. van Marleen Gorris
1982 - Knokken voor twee van Karst van der Meulen (als vader van Joris & Saskia)
1985 - Pervola, sporen in de sneeuw van Orlow Seunke
1992 - Femme Fatale van Inge van Calame van Alphen
1992 - Flodder in Amerika! van Dick Maas
1994 - Bassie en Adriaan van Aad van Toor (als Sinterklaas)
1995 - Filmpje! van Paul Ruven
1995 - Pepernoten voor Sinterklaas van Armando de Boer
1997 - De Gouden swipe (boek) van Steven de Jong
1997 - De gordel van smaragd van Orlow Seunke
2001 - Familie van Willem van de Sande Bakhuyzen
2002 - Pietje Bell van Maria Peters (als Sinterklaas)
2003 - Kees de jongen van Andre van Duren
2004 - De Kroon van Peter de Baan
2004 - Gebroken Rood van Eric Oosthoek
2008 - De Brief voor de Koning (stemmen van Menaures de kluizenaar en de Koning van Unauwen) van Tonke Dragt
2009 - Anubis en de wraak van Arghus van Dennis Bots (als vader van Arghus)
2009 - Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie (als Sinterklaas)
2011 - Benjamin Stout van Johan Nijenhuis (als Sinterklaas)
Televisieseries
1963 - Memorandum van een dokter (ook bekend als Dokter Finlay)
1972 - Jonkvrouw van Avignon (als Prins Rollon)
1975 - Oorlogswinter (als dominee)
1976 - Sil de Strandjutter van Bob Löwenstein
1981 - De Fabriek (als accountant Burger)
1982 - De Weg van Willy van Hemert
1983 - Herenstraat 10 van John van de Rest (als Gerard van Laar)
1983 - Sanne (als Anton Bender)
1984 - Willem van Oranje van Walter van der Kamp (als Marnix van Sint Aldegonde)
1985 - Zeg 'ns AAA (als tandarts Karel, ex-vriend van Dr. Lydie van der Ploeg)
1985 - De Appelgaard van Willy van Hemert
1986 - Dossier Verhulst van Andrew Wilson
1989 - Plaatjes Kijken van Rob Prass
1991-1994 - Medisch Centrum West (als dr. Victor Brouwer)
1996 - Zie ginds komt geen stoomboot van Rob Prass
1996-1998 - Unit 13 (als Hoofdofficier Bilderdijk)
1998 - Verhalen uit het land van de voldongen feiten (afl. 2 De ondergang van burgemeester Van Hall, afl. 3 & 4 De affaire-Greet Hofmans en de Nederlandse pers)[2]
1999-2007 / 2009-2010 - De Club van Sinterklaas (als Sinterklaas)
2001-2011 - Het Sinterklaasjournaal (tussen 2001 en 2010 als Sinterklaas, in uitzending uit 2011 als zichzelf)
2003 - IC (als professor Kuminac)
2003 - Ernstige Delicten (als meneer Henninger)
2004 - Grijpstra & De Gier
2004 - Schudden tot het sneeuwt
2005 - Meiden van De Wit
2006 - Goede tijden slechte tijden (als Sinterklaas)
2005-2008 - Keyzer & De Boer Advocaten (als Marius de Boer)
2007 - ONTBIJTPIET! (als Sinterklaas)
2010 - Van Zon op Zaterdag (als God)
[bewerken]Tekenfilms
1986-1990 - Kissyfur (stem van vader Guus)
1989-1991 - Alfred Jodocus Kwak (stem van K. Rokodil)
1998 - Mulan (stem van Fa Zhou)
2005 - Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! (stem van de enge meneer Gyrus Krinkle)
[bewerken]Theater
1959 - De Zwarte Bruid[2]
1964 - De wijze kater[2]
1968 - De Zomer [2]
1974 - Cyrano de Bergerac (als Graaf de Guiche) een theaterstuk dat speciaal werd bewerkt door Frits Butzelaar om te worden uitgezonden op de televisie (KRO), regie: Ko van Dijk[2]
1978 - De rechtvaardigen[2]
1978/1979 - Een dag uit de dood van verdomde Lowietje[3]
1992 - Bouwmeester Solness (als Doktor Herdal)[4]
1993 - Kleine zielen [2]
1994 - Het evenwicht (als Christoph)[5]
1995 - Hedda Gabler (als rechter Brack)[4]
1996/1997 - De kersentuin (als broer Gajew) [6]
1997/1998 - Hooikoorts (als David)[7]
1998 - Kopenhagen (als Niels Bohr)
2001 - Familie (als vader Jan)
2004 - Het verhoor (als Wilhelm Furtwängler)
2004 - Blauw/Oranje (als de Therapheut)
2004 - Schudden tot het sneeuwt (als Moto Rolie)
2006 - One Flew Over the Cuckoo's Nest (als afdelingshoofd dr. Spivey)
2007 - Heksenjacht (als ondergouverneur Danforth)
2007 - Mike & Thomas Kerstrevue
2008 - Van oude menschen, de dingen die voorbij gaan... (als mijnheer Takma (een gedeelde rol met Wim van den Heuvel))
2009 - Kopenhagen (reprise) (nogmaals als Niels Bohr) bij het Nationale Toneel ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag.en
2010 - Kopenhagen (reprise) (nogmaals als Niels Bohr) bij het Nationale Toneel
2010 - Het leven volgens Emma
2010 - Verse Kerst of de Vergeten Boodschap (voor een gastrol)
2011 - De niet meer zo piep show, als presentator
Luisterboeken Sinterklaas en Bram vd Vlugt
Herinneringen van een bramzijgertje (van Jan de Hartog)
Het Gouden Voorleesboek (van W.G. van de Hulst)
De wind in de wilgen (van Kenneth Grahame)
Boris (van Jaap ter Haar)
Luistergoed - het ultieme Sinterklaas Luisterboek (geschenk van de week van het luisterboek 2006)
Sinterklaas
Bram van der Vlugt als Sinterklaas in 2007
Van 1986 tot en met 2010 kroop Van der Vlugt jaarlijks in de huid van Sinterklaas, als opvolger van Adrie van Oorschot. Hij gaf gestalte aan deze rol en kwam bij bekende Nederlanders langs, zoals Paul de Leeuw, Jochem van Gelder, en andere shows zoals Ik hou van Holland (RTL4). Hij stond daarbij bekend om zijn scherpe, soms ietwat ironische opmerkingen. Over 5 december zei hij eens: op 5 december ben ik overal en nergens, de dag erna alleen nog maar nergens. Van der Vlugt maakte als Sinterklaas de opkomst van de media mee; anno 2011 is er een rijke variatie aan sinterklaasprogramma's, zoals De Club van Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal.
In 2008 was Bram van der Vlugt niet te zien als Sinterklaas in De Club van Sinterklaas. Fred Butter nam de rol van goedheiligman in dat jaar tijdelijk over. In 2009 kwam van der Vlugt weer terug in zijn rol in De Club van Sinterklaas. Opmerkelijk was dat hij aan het einde niet bij Het Club van Sinterklaas Feest te zien was als Sinterklaas. Ook in 2010 was hij daar niet, Sinterklaas werd hier gespeeld door Robert ten Brink.
Op 21 mei 2011 werd bekend dat Bram van der Vlugt na 25 jaar zal stoppen met zijn taak als vaste raadsman van Sinterklaas, zoals hij dat zelf altijd verwoordde. Stefan de Walle neemt zijn staf en mijter over. Dit was te zien in een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal die dezelfde dag werd uitgezonden.
Hier de beelden van het Sinterklaasjournaal:
http://dagbladen.blogspot.com/2011/05/sinterklaasjournaal-2011-beelden.html
Wednesday, May 11, 2011
Erik Jan Q Quakkelsteijn, alles over Nederlands gevaarlijkste crimineel
Eric Jan Quakkelsteijn, geboren in Hoek van Holland in 1971 en opgegroeid in Vlaardingen en is misschien wel Nederlands gevaarlijkste crimineel.
De beruchte crimineel Erik Jan Q., verdacht van het voorbereiden van terroristische aanslagen in Nederland en België, moet op 11 mei 2011 voor het gerechtshof in Den Haag verschijnen. Volgens justitie is Q. één van de gevaarlijkste criminelen van Nederland. Hoewel Samir A. en het Hofstadnetwerk veel meer publiciteit genereerden, is Eric Jan Q. volgens justitie veel linker. Wat heeft deze crimineel allemaal op zijn kerfstok?
De in Hoek van Holland geboren en in Vlaardingen opgegroeide Q. begon zijn criminele carrière, voor zover bekend, met gewelddadige roofovervallen op GWK-kantoren in Maastricht (1997), Hoek van Holland (1998) en Rotterdam-CS (1999). Q. gebruikte hierbij explosieven. In Hoek van Holland vielen negen gewonden. Bij Rotterdam-CS vuurde hij 30 kogels af op de politie. Hij werd overmeesterd en bleek een politiekogel te hebben opgevangen met zijn kogelwerend vest.
Overvallen op grenswisselkantoren
Opgegroeid in Hoek van Holland en Vlaardingen werd hij berucht vanwege zeer gewelddadige overvallen op grenswisselkantoren. Hij bracht telkens explosieven tot ontploffing om zich toegang tot de grenswisselkantoren te verschaffen. Hij maakte daarbij gebruik van de enorme paniek en verwarring die dit veroorzaakte; ook verschafte hij zich met behulp van een semi-automatisch vuurwapen een vluchtweg. Hij ging hierbij steeds professioneel en zeer gewelddadig te werk.
Het betrof overvallen op grenswisselkantoren in onder andere Maastricht in 1997 en op Station Hoek van Holland Haven in 1998 en Station Rotterdam Centraal in 1999. Bij de overval in Maastricht vielen vier gewonden omdat Quakkelsteijn explosieven gebruikte. Bij de overval in Hoek van Holland vielen 9 lichtgewonden[2] en was zijn buit zeer groot. In Rotterdam viel een gewonde door een schotenwisseling met de politie.
Ontsnapt uit een luchtkoker
Luchtkoker
Q. werd gearresteerd, maar wachtte zijn veroordeling niet af. Hij wist eind 2001 via een luchtkoker te ontsnappen uit het gevangeniscomplex De Schie in Rotterdam. Enkele maanden daarna veroordeelde het Gerechtshof Den Haag hem bij verstek tot 14 jaar cel. In 2002 gaf de politie zijn naam en foto vrij omdat hij werd beschouwd wordt als de meest vuurgevaarlijke crimineel van Nederland.
Na zijn ontsnapping uit De Schie wist Q. 5,5 jaar uit handen van de politie te blijven. Hij liep uiteindelijk in 2007 in Arnhem tegen de lamp na een winkeldiefstal. Toen hij voortvluchtig was zou hij dreigbrieven hebben verstuurd en allerlei misdrijven hebben voorbereid, waaronder aanslagen op de Rotterdamse rechtbank, hotel New York en het Botlekgebied. Op zijn zolderkamer in Rotterdam vond de politie grondstoffen voor het maken van explosieven en ander belastend materiaal. Er lagen liters chemicaliën, kant-en-klare pyrotechnische mengsels, kleding van marechaussee, brandweer en politie, een kogelwerend vest, foto's van de beveiliging van Prinsjesdag, kaarten van de Botlek en de HSL-zone, een bivakmuts, gasmasker, elektrische circuits, een pistool, een jachtgeweer met afgezaagde loop, tiewraps, een losgeldbrief.
Hoogexplosief
Een van de gevonden zakken chemicaliën werd als dermate hoogexplosief ingeschat, dat zelfs het maken van een foto te risicovol werd geacht. In een woning in België, die Q. ook gebruikte, vond de politie voldoende grondstoffen voor de productie van een kilo TATP, het type explosief dat werd gebruikt bij de aanslag op de Londense metro in 2005.
Q. weigerde medewerking aan een onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Eerder psychologisch onderzoek voerde naar de conclusie dat hij narcistische trekken combineert met een grote afkeer van autoriteiten, in het bijzonder van politie en justitie. Door de politie wordt beweerd dat Q. in neofascistische kringen verkeerde. Q. is geoefend in de Japanse krijgskunst en boogschieten, volgde in het leger een overlevingscursus en in een Ierland een cursus persoonsbeveiliging.
Outdoor-type
Zijn advocaten verklaarden bij de rechtszaak vorig jaar dat de opmerkelijke collectie spullen op de zolderkamer het materiaal was van een 'creatief outdoor-type'. Q. is volgens hen een enthousiaste verzamelaar, met een brede interesse. De aangetroffen spullen zou hij slechts hebben benut voor survivaltraining, paintballevenementen en persoonsbeveiliging. De chemicaliën op zijn kamer zouden voor persoonlijk gebruik zijn, zoals voor het maken van jam en het verven van zijn haar.
Herhalingsgevaar
Q. werd vorig jaar door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het beramen van de aanslagen. Justitie had 16 jaar gevangenisstraf tegen hem geëist, omdat het herhalingsgevaar bij Q. 'levensgroot' zou zijn. De voorbereidingshandelingen van Q. waren volgens justitie veel concreter en gevaarlijker dan die van de geruchtmakende Hofstadgroep.
Q. blijft ontkennen en ging in hoger beroep tegen zijn veroordeling. Zijn advocaat Jan-Hein van Dijk vond de straf bovendien heel fors 'voor een zaak die in de intentiesfeer ligt, waarbij geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen.'
Opgepakt en in hoger beroep door het gerechtshof van Den Haag veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf, wist hij in december 2001 via een grote ontluchtingskoker uit het Rotterdamse huis van bewaring De Schie te ontsnappen. Begin 2002 nam hij schriftelijk contact op met zijn advocaat en verzocht deze in beroep te gaan tegen het hem opgelegde vonnis omdat hij meende onschuldig te zijn. In april 2002 belandde het dossier van de beruchte GWK-overvaller in de middenberm van de snelweg A13 nabij Delft: tijdens een verkeersongeluk had motorrijder advocaat-generaal H. van Atteveld het dossier verloren. Omdat hij door het landelijk parket beschouwd wordt als de meest vuurgevaarlijke crimineel van Nederland, werden zijn naam en foto vrijgegeven na zijn ontsnapping.
Op 15 mei 2007 maakte het Openbaar Ministerie door middel van een persbericht bekend dat Quakkelsteijn, die na zijn ontsnapping in december 2001 ruim vijf jaar uit handen van justitie had weten te blijven, in Arnhem bij toeval was gearresteerd nadat hij op het stelen van kleding was betrapt.
Door de politie wordt beweerd dat Quakkelsteijn in neofascistische kringen verkeerde en speciale interesse had in terrorisme en overlevingstechnieken.
Verdenking van terrorisme
Op 22 april 2009 maakte RTV Rijnmond bekend dat Quakkelsteijn mogelijk van plan is geweest aanslagen te plegen. Justitie maakt dat op uit de grote hoeveelheden grondstoffen, hulpmiddelen voor explosieven, kaarten en beeldmateriaal die in zijn woning aan de Boelstraat in Rotterdam werden aangetroffen. De politie nam foto's in beslag van Hotel New York, het Botlek gebied en de rechtbank in Rotterdam. Ook de veiligheidsmaatregelen in het centrum van Den Haag tijdens Prinsjesdag kwamen boven water. Verder zou hij een tiental poederbrieven hebben gestuurd naar de AIVD, Shell, de rechtbank Rotterdam en de fractie van Leefbaar Rotterdam. Ook wordt hij verdacht van afpersing en een valse bommelding.
Quakkelsteijn zit een gevangenisstraf van 14 jaar uit in de extra beveiligde gevangenis in Vught voor de gewelddadige overvallen. In maart 2010 werd tevens 16 jaar gevangenisstraf geëist voor onder meer het voorbereiden van terroristische aanslagen op doelen in het Botlekgebied en bij de rechtbank in Rotterdam.[5]
De rechtbank legde hem op 12 april 2010 twaalf jaar cel op.
Monday, May 02, 2011
Prijzen Fitness Amsterdam totaaloverzicht alle sportscholen en fitness
Hieronder vind je een vergelijking van de beste fitnesstarieven voor Amsterdam.
Laat je recensie achter in de comments, of je beweegredenen voor een overstap van fitnesslocatie. Mocht je fitnesslocaties missen, dan horen we dat graag!
Met je muis naar één van de ads wordt gewaardeerd!
Fit for Free
Lijnbaansgracht 350
1017 XB Amsterdam
jaarabonnement.
Inschrijfgeld Fit for Free 25 euro.
10 euro per maand voor overdag fitnessen bij Fit for Free (9,95 per maand)
16 euro per maand voor onbeperkt fitnessen bij Fit for Free (15,95 per maand)
20 euro per maand voor onbeperkt met groepslessen bij Fit for Free (groepslessen kunnen snel vol zitten). 19,95 per maand.
0900-34 83 67 37 33 *
amsterdam@fitforfree.nl
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 07.00 – 23.00
Zaterdag en zondag 09.00 – 16.00
Fitness Studio 2
in de Amsterdamse Jordaan
bij Rozengracht en Prinsengracht in de buurtEerste Rozendwarsstraat 10 (zie kaart)
020 639 11 29
Normaal tarief: € 37,- per maand (bij jaarabonnement € 30,- per maand)
Inschrijfgeld: nee
Aanbod: cardio- en krachtapparatuur, vrije gewichten. Onbeperkt trainen en aangepaste programma's
Extra's: geen
Fitness and Health Garden
bij Waterlooplein en grote AH, Albert HeijnJodenbreestraat 158 (zie kaart)
020 320 36 66
Normaal tarief: € 55,- per maand
Inschrijfgeld: € 30,-
Aanbod: fitness, sauna, zonnebank
Extra's: massage
Fitness First Health Club Amsterdam
in de Rosse Buurt en vlakbij Golden Tulip HotelNieuwezijds Kolk 15 (zie kaart)
020 530 03 40
Normaal tarief: vanaf € 51,- per maand
Inschrijfgeld: vanaf € 35,-
Aanbod: fitness, groepslessen, stoomcabines, sauna
Extra's: persoonlijke begeleiding, powerplates, gratis vers fruit en sportdranken, lid van
vijfhonderd clubs wereldwijd.
metrohalte Nieuwezijds Kolk
redelijk dicht bij Centraal Station Amsterdam
Fit2FitSports and Health Club
Bakkersstraat 23
020 330 31 23
Normaal tarief: vanaf € 39,- per maand
Inschrijfgeld: € 100,- (inclusief vier maal personal training, sporttas met inhoud, polar hartslagmeter, personal smartcard en administratiekosten)
Aanbod: fitness, groepslessen, zonnebank, sauna
Extra's: koffie en thee, sportdrank, locker, voedingsadvies, fysiotherapeutische begeleiding, sporttesten, bloedruk en vetmetingen allemaal gratis
Club Sportive Amsterdam
Haarlemmer Houttuinen 37-43
020 625 21 09
Normaal tarief: € 65,- per maand
Inschrijfgeld: vanaf € 30,-
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, stoombad
Extra's: persoonlijke begeleiding, danslessen zoals streetdance, onderscheidend door
muziek, catwalktraining, entertainment binnen groepslessen, cardiostriptease, dj's
Panatta Gym Fitnesscentrum
Oudeschans 30/II
020 624 58 58
Normaal tarief: € 60,- per maand
Inschrijfgeld: nee
Aanbod: fitness, infraroodsauna, Turks stoombad, zonnebank
Extra's: gratis drank, elk lid mag voor de helft van de prijs zonnen
Aerobic & Fitness Factory
Nieuwezijds Voorburgwal 301
020 624 44 41
Normaal tarief: vanaf 45
Inschrijfgeld: 50
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, zonnebank
Extra's: persoonlijke begeleiding, voedingsadviezen, gratis koffie en thee, gratis locker
Aaa Health Club The Palace
Prins Hendrikkade 59-72
020 556 48 99
Normaal tarief: vanaf € 100,- per maand
Inschrijfgeld: nee
Aanbod: fitness, sauna en stoombad
Extra's: persoonlijke begeleiding, twee restaurants en een kapper (weliswaar in het hotel)
Club Sportive Amsterdam
Eerste Weteringdwarsstraat 3-7
020 627 30 60
Normaal tarief: vanaf € 62,-
Inschrijfgeld: vanaf € 30,-
Aanbod: fitness, groepslessen, cardio, sauna, stoombad, zonnebank
Extra's: fysiotherapie, persoonlijke begeleiding, instructeurs, bar-lounge, onderscheidend door muziek, catwalktraining, entertainment binnen groepslessen, cardiostriptease, dj's
Aerobic & Fitness Factory
Nieuwezijds Voorburgwal 301
020 624 44 41
Normaal tarief: vanaf € 45,- per maand
Inschrijfgeld: € 65,-
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, zonnebank
Extra's: massage, fysiotherapie, bar, voetreflexologie, voedingsadvies
Aerobic en Fitness Studio 21
Heiligeweg 21/25
020 620 20 60
Normaal tarief: vanaf € 47,- per maand
Inschrijfgeld: € 22,-
Aanbod: fitness, sauna, zonnebank, groepslessen
Extra's: gratis locker, zitruimte
Barry's Health Centre
Lijnbaansgracht 350
020 626 10 36
Normaal tarief: vanaf € 55,-
Inschrijfgeld: € 30,-
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, stoombad, cardio
Extra's: fysiotherapie, persoonlijke begeleiding, massage, bar
Sunfit Aerobicscentrum
Falckstraat 51
020 627 97 98
Normaal tarief: € 43,50 per maand
Inschrijfgeld: € 10,-
Aanbod: fitness, sauna, zonnebank, groepslessen, cardio
Extra's: massage, bar en lounge, gratis locker
Club Sportive Waterlooplein
Valkenburgerstraat 28
020 620 66 31
Normaal tarief: vanaf € 62,- per maand
Inschrijfgeld: vanaf € 30,-
Aanbod: fitness, groepslessen, cardio, sauna, stoombad, zonnebank
Extra's: persoonlijke begeleiding, bar, afvalprogramma's, onderscheidend door muziek,
catwalktraining, entertainment binnen groepslessen, cardiostriptease, dj's
Amsterdam Fitness & Health Club
Stadhouderskade 7
020 589 88 72
Normaal tarief: € 99,- voor zes weken
Inschrijfgeld: € 10,-
Aanbod: fitness, cardio, sauna, stoombad, whirlpool, zonnebank
Extra's: persoonlijke begeleiding, massage, gratis locker
Victoria Active Club
Damrak 1-5
020 620 05 22
Normaal tarief: vanaf € 855,- per half jaar
Inschrijfgeld: nee
Aanbod: fitness, sauna, stoombad, nevelcabine, zonnebank
Extra's: zwembad, persoonlijke begeleiding, voedingsadvies, verkoop sportkleding,
fysiotherapie, massage, bar met verse fruitmixes
Balance4Life
Regulierdwarsstraat 90-92
020 06 21 82 56 21
Normaal tarief: per tien keer 100
Inschrijfgeld: € 35,- (voor groepslessen)
Aanbod: persoonlijke trainingscentrum één op één, coretraining (niet met apparaten, spieren
sterker in plaats van groter)
Extra's: fysiotherapie, voedingsadvies, lifestyle changing, persoonlijke begeleiding,
exclusiviteit.
Splash Healthclub Amsterdam
Lijnbaansgracht 241
020 422 02 80
Normaal tarief: € 69,- per maand
Inschrijfgeld: € 150,-
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, stoombad, zonnebank
Extra's: crèche, massage, fysiotherapie, relaxruimte
Club Marnix Aerobics & Fitness
Marnixplein 1
020 471 34 56
Normaal tarief: € 29,50 per maand
Inschrijfgeld: € 30,-
Aanbod: groepslessen, cardio
Extra's: zwembad, gespecialiseerd in groepslessen van Les Milles, lowbudgetsportschool,
persoonlijke begeleiding, zwemtraining
Splashhealthclub Amsterdam
Looiersgracht 26-30
020 624 84 04
Normaal tarief: vanaf € 62,- per maand
Inschrijfgeld: vraag naar de maandelijkse actie
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, stoombad, zonnebank
Extra's: persoonlijke begeleiding, kinderopvang, massage, gratis lockers, koffieshop, fruitschalen, supplementen, tosti's, yoghurt met cruesli
Sento
Marnixplein 1
020 330 14 44
Normaal tarief: vanaf € 99,- per maand
Inschrijfgeld: € 90,-
Aanbod: fitness, cardio, sauna met kleurentherapie
Extra's: ontbijt, relaxzone, dakterras met uitzicht op Jordaan, spa met Japanse kruidenthee,
whirlpool, massage, zwembad, fysiotherapie
OUD WEST
David Lloyd Sports & Health Club
Overtoom 557
020 589 71 50
Normaal tarief: vanaf € 62,- per maand
Inschrijfgeld: € 100
Aanbod: fitness, groepslessen, introductieprogramma, sauna, zonnebank en stoombad
Extra's: zwembad, crèche, beautysalon, fysiotherapie, bar-restaurant, luxe kleedkamers,
centrifuge om badkleding te drogen
Brightside
Zocherstraat 42 1ste etage
020 683 44 36
Normaal tarief: € 50,-
Inschrijfgeld: € 12,50
Aanbod: fitness, groepslessen, zonnebank, sauna
Extra's: geen
The Family Gym
Tweede Kostverlorenkade 132-135
020 683 19 54
Normaal tarief: € 52,-
Inschrijfgeld: € 12,-
Aanbod: fitness, groepslessen, circuittraining, sauna
Extra's: gratis lockers
Fitness First The Ladies Club Amsterdam
Overtoom 37
020 589 68 88
Normaal tarief: vanaf € 51,-
Inschrijfgeld: vraag hiervoor naar de maandelijkse actie
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, stoombad, zonnebank
Extra's: gratis locker, föhns, gratis koffie, thee en fruit, lounge, videotheek, crèche, kapper,
schoonheidsspecialist
OUD ZUID
Medico Vision
Olympisch Stadion 23
020 675 23 13
Normaal tarief: € 60,- per maand
Inschrijfgeld: € 50,- (in januari gratis)
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, Turks stoombad
Extra's: gratis proefles, atletiekbaan, boksen, persoonlijke begeleiding, voeding- en lifestyleadvies, fysiotherapie, looptraining, korting voor parkeren, (internet)lounge, terras, brasserie met biologische yoghurt
Fresh health & Fitness
Tolstraat 57-59
020 675 12 07
Normaal tarief: vanaf € 39,- per maand
Inschrijfgeld: € 45,- (krijg je vier intakes bij)
Aanbod: fitness, fysiofitness, groepslessen, sauna
Extra's: geen
Fitnesscentre "Your Future"
Tweede van der Helststraat 2-8
020 672 11 40
Normaal tarief: vanaf € 47,50
Inschrijfgeld: € 25,-
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, stoombad
Extra's: gratis locker, persoonlijke begeleiding
ZUIDERAMSTEL
Active Fitness Centre
Kromme-Mijdrechtstraat 104-108
020 661 01 79
Normaal tarief: € 50,- per maand
Inschrijfgeld: € 20,-
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, zonnebank
Extra's: massage, persoonlijke begeleiding, fysiotherapie. Als je op vakantie gaat kun je de kaart stopzetten
Fast Fit
Rijnstraat 93a-c
020 642 46 37
Normaal tarief: € 55,- per maand (1 maand gratis)
Inschrijfgeld: nee
Aanbod: fitness met één apparaat, infraroodsauna, zonnebank
Extra's: massage, gratis locker, gratis bodyscan, je hoeft maar acht minuten te sporten op de
ROM Machine, getest en goedgekeurd door TNO
HealthCity World of Women Amsterdam
Rijnstraat 170
020 771 33 15
Normaal tarief: vanaf € 70,- per maand
Inschrijfgeld: vanaf € 99,-
Aanbod: fitness, cardio, zonnebank, infraroodsauna
Extra's: persoonlijke begeleiding, krachttraining Kinesis, koffie en drankjeshoek, dvd-uitleen, lounge, gratis lockers, klein en knus, alleen voor vrouwen
WESTERPARK
Fitness Centre Fit for Life
Donker Curtiusstraat 3
020 681 35 87
Normaal tarief: vanaf € 42,-
Inschrijfgeld: € 139,-
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, stoombad, zonnestudio
Extra's: persoonlijke begeleiding, massage, crèche, fysiotherapie, restaurant, salsa, streetdance, buikdansen, gratis thee en koffie, gratis filmverhuur, relaxruimte met roomservice
Sportplaza Mercator
Jan van Galenstraat 315
020 618 89 11
Normaal tarief: € 55,- per maand
Inschrijfgeld: € 35,-
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, Turks stoombad
Extra's: zwembad, zwangerschapsbegeleiding, skiprogramma's, voedingsprogramma's
Squash City
Ketelmakerstr 6
020 626 78 83
Normaal tarief: vanaf € 55,-
Inschrijfgeld: € 25,-
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, solarium
Extra's: squash, party service, shop en supplementen, bar & restaurant, crèche, fysiotherapie, parkeergarage
Fit For life
Van Hallstraat 617
020 681 35 87
Normaal tarief: vanaf € 42,- per maand
Inschrijfgeld: € 59,-
Aanbod: fitness, cardio, circuittraining, groepslessen, sauna, stoombad, zonnebank
Extra's:restaurant, gratis locker, gratis kinderopvang, gratis filmverhuur, gratis koffie en thee
Shape All In Centre
2e Hugo de Grootstraat 2/6
020 684 58 57
Normaal tarief: vanaf € 38,-
Inschrijfgeld: € 20,-
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, zonnestudio
Extra's: persoonlijke begeleiding, lounge-eetcafé, dj's
Xena Sports
Van Hallstraat 52
020 686 79 44
Normaal tarief: vanaf € 27,50 per maand
Inschrijfgeld: € 57,50
Aanbod: fitness, vechtsporten
Extra's: persoonlijke begeleiding, huis voor iedereen en toch uiterst professioneel,
betrokkenheid
DE BAARSJES
Sport en Gezondheidsinstituut Van den Berg
Korte Geuzenstraat 7-9
020 618 91 46
Normaal tarief: vanaf € 22,-
Inschrijfgeld: € 25,-
Aanbod: groepslessen, fitness, sauna, cardio
Extra's: kinderlessen, gratis locker, persoonlijke begeleiding, afvalprogramma's
Only 4 Ladies
Lodewijk Boisotstraat 7
020 618 19 78
Normaal tarief: € 45,- per maand
Inschrijfgeld: € 40,-
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, zonnebank
Extra's: persoonlijke begeleiding, alleen voor dames, gratis locker
NOORD
Fitness World the Temple
Waterlandplein 267
020 634 24 49
Normaal tarief: € 46,- per maand
Inschrijfgeld: € 25,-
Aanbod: fitness, cardio, sauna, zonnebank
Extra's: voedingsadviezen, persoonlijke begeleiding
Fitnesscentrum Bionic
Motorkade 1B
020 634 43 00
Normaal tarief: € 40,- per maand
Inschrijfgeld: € 7,-
Aanbod: fitness, groepslessen, zonnebank en sauna
Extra's: geen
Jumping Feet Fitness en Aerobic Dance Studio
Noordkaperweg 5
020 493 03 01
Normaal tarief: vanaf € 37,-
Inschrijfgeld: geen
Aanbod: fitness, groepslessen, zonnebank, sauna
Extra's: gratis en 24 uur per dag Autorunningtrack (= rondje rond het gebouw)
OOST
Sports World/Squash World
Oranje Vrijstaatkade 31
020 663 09 03
Normaal tarief: vanaf € 39,- per maand
Inschrijfgeld: € 70,- (kortingsbon van € 25,- verkrijgbaar)
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, zonnebank
Extra's: grootste squashclub van Amsterdam, grand café (in het voorjaar opent een geheel
nieuw centrum met tal van nieuwe faciliteiten)
Mirror Centre
Ter Goustraat 2
020 694 15 25
Normaal tarief: € 50,- per maand
Inschrijfgeld: € 15,-
Aanbod: fitness, bodybuilding, sauna, zonnebank Extra's: mogelijkheden tot yoga, meditatie, fysiotherapie, psychologie, persoonlijke
begeleiding, gratis proefles, mensen zijn behulpzaam naar elkaar toe, broederlijk,
multicultureel, instructeurs spreken zeven talen
Sportcity
Wibautstraat 224
020 465 56 66
Normaal tarief: € 47,50 per maand
Inschrijfgeld: vanaf € 99,-
Aanbod: fitness, groepslessen, gratis zonnecabines, sauna, stoomcabine
Extra's: crèche, parkeerruimte, powerplates, lounge
ZEEBURG
Fit4less
Veemkade 598
020 419 88 51
Normaal tarief: € 29,95 per maand
Inschrijfgeld: € 35,- euro
Aanbod: fitness, cardio, zonnebank
Extra's: lounge
Sportcentrum Oase
Soembawastraat 45-47
020 468 96 48
Normaal tarief: € 40,- per maand
Inschrijfgeld: € 5,- voor ledenpas
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, infraroodsauna, zonnebank
Extra's: alleen voor vrouwen, lounge, kinderhoek, gratis locker
Barbarians Sportschool
Molukkenstr 200
020 665 22 92
Normaal tarief: € 50,- per maand
Inschrijfgeld: geen
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, zonnebank
Extra's: nagelstudio, schoonheidsspecialist, gratis lockers, eigen parkeerterrein
Postuur Fitness
Veemkade 1288-1294
020 362 80 00
Normaal tarief: vanaf € 34,50 per maand
Inschrijfgeld: € 23,-
Aanbod: fitness, aerobics, sauna, zonnebank
Extra's: persoonlijke begeleiding, gratis locker, eetcafé, lage gewichten om niet al te grote jongens binnen te krijgen
WESTPOORT
Business Health Club
Kabelweg 37
020 681 09 96
Normaal tarief: € 47,50 per maand
Inschrijfgeld: € 20,-
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, sauna, zonnebank
Extra's: kickboxen, fysiotherapie, gratis locker, onbetaald parkeren, bar-lounge, kleinschalig
en klantgericht, persoonlijk contact
OSDORP
Body Gym Osdorp
Martini van Geffenstraat 49
020 619 90 10
Normaal tarief: € 27,50 per maand
Inschrijfgeld: € 22,50
Aanbod: fitness, groepslessen, cardio
Extra's: fysiotherapie, alleen vrouwenfitness, kickboksen
AMSTELVEEN
Special Sports Amstelveen
Escapade 1
020 347 17 17
Normaal tarief: € 89,90 per maand
Inschrijfgeld: € 25,-
Aanbod: fitness, groepslessen, sauna, zonnebank
Extra's: zwembad, squash, tennis, beachvolleybal, kinderopvang en kinderinstuif, bar en restaurant, twee weken proeftrainen, schoonheidssalon, sportwinkel
All Sports Amstelveen
Van der Hooplaan 237
020 647 13 23
Normaal tarief: vanaf € 32,- per maand
Inschrijfgeld: € 27,50
Aanbod: fitness, cardio, groepslessen, zonnebank, sauna
Extra's: indoorski, squash, shop, massage, grand café, feesten en partijen
NB. De prijzen zijn gebaseerd op doorsneetarieven, zonder studentenkortingen, speciale acties en dalurenaanbiedingen. Dit artikel is een tijd geleden geschreven. De prijzen kunnen sinds 1 januari volgens de inflatie zijn verhoogd. Moet er een prijs worden aangepast, laat dan een comment achter, dankjewel!
Groepslessen is de verzamelnaam voor:
bewegingsoefeningen als: abdostretch, aerobic, body attack, body balance, body combat, body jam, body pump, body step, bootcamp, circuittraining, dance-aerobics, fatburning, fittball, pilates, stretching, yoga en spinning.
Groepslessen is de verzamelnaam voor:
bewegingsoefeningen als: abdostretch, aerobic, body attack, body balance, body combat, body jam, body pump, body step, bootcamp, circuittraining, dance-aerobics, fatburning, fittball, pilates, stretching, yoga en spinning.
Ik stel het op prijs als je met je muis naar een advertentie gaat...