Friday, November 28, 2008

Hier een recente actuele bol.com couponcode korting, handige kortingscode bij bol

Hier een recente, werkende bol.com couponcode voor korting bij Bol.com Handig voor cadeautjes etc! couponcode bol.com KRTNENQUETE

En hier een recentere:
http://dagbladen.blogspot.com/2009/06/couponcode-bolcom-kortingscode-voor.html

Klik ook op een advertentie hierboven of onder?

Thursday, November 27, 2008

zou dit Ben Woldring zijn met zijn Ferrari? Komt uit Usquert, eigenaar van bellen.com

Ferrari te water tijdens testrit


WATERHUIZEN - Een testrit met een peperdure Ferrari 348 is woensdagmiddag in het kanaal geëindigd.

Een 24-jarige man uit het Groningse Usquert maakte met de sportwagen een proefrit langs het Winschoterdiep in Waterhuizen toen hij in plaats van de rem per ongeluk het gaspedaal intrapte.

De bestuurder verloor hierop de macht over het stuur en kwam in het water terecht, zo meldde de politie donderdag.

Bergingsbedrijf

De automobilist kon door een passerende vrachtwagenchauffeur uit het water worden gehaald. De Ferrari, die op de bodem van het kanaal lag, is door een bergingsbedrijf uit het water gevist.


Update: het blijkt Ben Woldring niet te zijn, die heeft een Audi TT

Gevolg: alles nat, voiture total loss, doeidoei no claim polis. De als nieuw uitziende 348 is op slag de kiloprijs van schroot waard.

24 jarige miljonairs uit Usquert zijn er niet zo veel, dus op internet gonsde het direct van de geruchten dat internetondernemer Ben Woldring het verkeerde pedaal had ingedrukt. De woordvoerder van Woldring schrok zich rot toen vanmorgen een journalist belde met het nieuws. Echter, zo laat Woldring zelf weten aan 925, "ik kwam net terug uit Londen en zat gewoon in de trein". Woldring rijdt zelf een Audi TT en is niet van plan om binnenkort proefritten in Ferrari's te gaan maken.

Volgens RTV Noord was de faalbaas een medewerker van een garagebedrijf die de Ferrari in reparatie had. Hij raakte niet gewond en kon de Ferrari verlaten voordat de handel zonk.

Ex-directeuren kosten Ajax ruim miljoen euro


HAMBURG -  De begin dit jaar 'in onderling overleg vertrokken' Ajax-directeuren Maarten Fontein en Martin van Geel hebben samen een vertrekpremie van in totaal 1.125.000 euro meegekregen. Algemeen directeur Fontein streek 325.000 euro op plus een bonus van 150.000 euro, technisch directeur Van Geel kreeg zelfs 600.000 mee en daarbovenop een bonus van 50.000 euro.

Maarten Fontein (l) en Martin van Geel

Dat blijkt uit het onlangs verschenen jaarverslag van Ajax. De beursgenoteerde voetbalclub deed tot dusver uiterst geheimzinnig over de afkoopsommen van het duo, dat in de maanden maart-april sneuvelde na het verschijnen van het kritische rapport van de commissie onder leiding van de huidige Ajax-voorzitter Uri Coronel.

Diens voorganger John Jaakke verklaarde tijdens de aandeelhoudersvergadering in mei dat het noemen van bedragen maar tot 'ongenuanceerde berichtgeving' zou leiden. Jaakke liet daarbij in het midden of het vertrek van Fontein, die toen al bij concurrent AZ was opgedoken, en Van Geel (inmiddels in dienst bij Roda JC) al dan niet vrijwillig was geweest. "Daar kun je een discussie over hebben", zei hij daarover.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) noemt de vertrekpremies in een reactie "behoorlijk hoog". Volgens het jaarverslag van Ajax komen de afkoopsommen evenwel in grote lijnen overeen met één jaarsalaris, zoals de code-Tabaksblat (voor behoorlijk ondernemingsbestuur) als maximum voorschrijft. Fontein verdiende in de periode 1 juli 2007 tot 1 april 2008 een basissalaris van 254.000 euro, Van Geel - die drie maanden later opstapte - verdiende 443.000. Inclusief pensioenlasten, vertrekregeling en winstdeling/bonus streek Van Geel in Ajax' gebroken boekjaar 2007/2008 liefst 1,14 miljoen euro op. Fontein moest het met in totaal 791.000 euro doen.

De VEB verbaast zich met name over de uitgekeerde bonussen in "misschien wel het slechtste seizoen van Ajax ooit". Niet alleen werd er door de Amsterdammers geen enkele prijs gewonnen, ook stapten behalve de twee directeuren de complete trainerstaf en de raad van commissarissen op. Inmiddels zijn, na de benoeming van Rik van den Boog als nieuwe algemeen directeur, alle vacante posities weer ingevuld.

Wednesday, November 26, 2008

stem van Joran's vader op Fox News lijkt wel erg op die van Joran

Tape van Joran met zogenaamde stem van z'n vader lijkt wel heel erg op de stem van Joran. Vergelijk met de stem van vader van der Sloot (Limburgs accent) in Pauw en Witteman 11 januari. Klik hier voor die uitzending.

Monday, November 10, 2008

registreren krantensites blogs online informatie

Kranten zijn net kakkerlakken

Column van Jon Fine in de BusinessWeek.

Hij zegt: ‘Kranten zijn net kakkerlakken. Het maakt niet wat er in het media ecosysteem wordt geïntroduceerd, de oudste van de Big Media survives.’

Maar toch….hij denkt dat er nu echt wel wat veranderd is, en hij haalt analisten op Wall Street aan, die dat ook denken.

Een analist van Merrill Lynch zegt: ‘Consumenten switchen momenteel snel naar online informatie, vooral de jongeren.’
En advertenties volgen die eyeballs.

Deze analist volgt de dagbladen als sinds de jaren ’80 en constateert dat de marges van kranten in de VS in ’99 nog boven de 27 procent lagen, maar dat het sindsdien naar beneden gaat. In 2005 komt hij uit op zo’n 22 procent en in 2010 zal het niet meer dan 20 procent zijn, verwacht hij.

‘Ze doen erg hun best om het centrum van de online nieuwsvoorziening te worden. En ze kunnen zelfs succesvol zijn bij het inschakelen van hun lezers bij de nieuwsvoorziening en met de inzet van blogs, maar zulke innovaties zorgen er niet voor dat de rekeningen betaald worden.’

De ene krant vraagt geld voor zijn online-aanbod, de ander weer niet, en de dagbladwereld heeft dus nog geen killer app gevonden. Hoe geld verdienen als er zoveel gratis is?

McKinsey heeft becijferd wat er aan rubrieksadvertenties weggevloeid is naar internet en dat is heel erg veel. De zogenaamde personeel gevraagd-advertenties, die voor een deel naar internet zijn gegaan, hebben de dagbladen in de VS tussen 1996 en 2004 zo’n 1,9 miljard dollar aan omzet gekost.

En dan blijven de auto-advertenties en huizenaanbod, die dat ook doen, nog buiten beschouwing.

Fine noemt ook nog fijntjes de gratis dagbladen die overal oprukken (in februari doken er vijf nieuwe gratis kranten op in Californië) en breedband internet dat snel groeit en dat nog meer gratis content dichterbij brengt.

Fine komt tot de conclusie dat kranten dan wel kakkerlakken mogen zijn, maar dat internet toch wel echt een heel goede verdelger lijkt.



Ik denk niet dat mensen bereid zullen zijn te betalen voor online nieuws. Maar het allerstomste van de Nederlandse kranten is nog wel dat ze wel een deel van de inhoud gratis aanbieden, maar alleen aan mensen die zich even gratis registreren. Deze onnodige drempel zorgt ervoor dat weblogs niet naar kranten kunnen linken, omdat de bezoekers dan een "registreer uzelf a.ub."-pagina voor hun neus krijgen. Krantenartikelen worden hierdoor niet of amper gebruikt in het publieke debat op internet; al die tienduizenden kleine tot grotere persoonlijke weblogs verwijzen allemaal naar nieuws op NU.nl of teletekst.


Betalen voor Limburgse krantensites
De websites van De Limburger en het Limburgs Dagblad zijn vanaf 1 september voor niet-abonnees niet meer gratis. Uitgever Media Groep Limburg heeft dat donderdag bekendgemaakt.
Aan de sites van de Limburgse kranten worden straks wel extra diensten gekoppeld, zoals toegang tot het archief en de mogelijkheid om historische voorpagina's op te vragen. De uitgever denkt dat onder andere de 25.000 Limburgers in de Belgische en Duitse grensstreek er belangstelling voor hebben.
Eerder deze week maakte BN/De Stem juist bekend dat een proef met een betaalde internetkrant was mislukt. Daarom is de website van deze regionale krant voortaan weer gratis te bezoeken.

Thursday, November 06, 2008

topbronnen google nieuws

De topbronnen van Google Nieuws

De conservatieve houding van Nederlandse uitgevers ten opzichte van opname van tekst en links in Google Nieuws ("wij zijn tegen!") is natuurlijk onzinnig. Je mag blij zijn als je opgenomen wordt als bron in Google Nieuws en je mag al helemaal blij zijn als je als belangrijke bron gezien wordt en zodoende veel gebruikt wordt en hoog gepositioneerd. Dat levert namelijk gewoon extra bezoekers op en als Google Nieuws straks een groot bereik heeft in Nederland levert dat dus ook veel bezoekers op. Zoals De nieuwe Reporter al meldde: hyperlink, hyperlink, hyperlink.. dat is wat je als uitgever op internet nodig hebt en wilt!

Het is voor uitgevers dus gewoon belangrijk om opgenomen te worden in Google Nieuws en met de groei van Google Nieuws wordt het brongebruik ook belangrijk. Wie wordt het meest als bron neergezet?

Voor een breed scala aan Google News landenversies doet Private Radio onderzoek naar het brongebruik van Google News. Zo is er bijvoorbeeld voor de USA-versie mooi zichtbaar welke uitgevers het meest en het langst als bron gebruikt worden per dag, week, maand en jaar. Voor Nederland wordt dit nog niet standaard bijgehouden, maar in opdracht van Henk van Ess / De nieuwe reporter is er voor het eerst wel een ranglijst van de Nederlandse Google Nieuws opgesteld. Interessant voer voor uitgevers en geinteresseerden dus.

Trouw (1), NOS (2) en Elsevier (3) zijn de best scorende bronnen op de voorpagina van Google Nieuws. De Telegraaf (4) heeft met ruim 1600 berichten weliswaar het meeste nieuws geleverd, maar haalde minder vaak een prominente plek op de voorpagina.



In de top tien van de meest gelinkte stukken staan vijf kranten:Trouw (1), Telegraaf (4) AD (5),Volkskrant (7) en NRC Handelsblad (10). De best scorende omroepen zijn de NOS (2) en het RTL Nieuws (6).Elsevier (3) is het hoogst genoteerde weekblad. De andere bronnen in de top tien van zijn 'web only' : Blik op Nieuws (8) en Planet Internet (9).

Google Nieuws en Telegraaf

Ik lees vaak Google Nieuws en het valt me op dat er vaak Telegraaf-berichten worden geselecteerd. Telegraaf doet blijkbaar iets goed (steeds actuele versie uploaden?). Wie weet wat ze doen?